fbpx
 

Koronapandemia näkyi Ponssen juhlavuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Koronapandemia näkyi Ponssen juhlavuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Toimitusjohtaja Juho Nummelan mukaan Ponssen kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes onnistui tilanteeseen nähden suhteellisen hyvin. Koronapandemia alkoi kuitenkin selvästi vaikuttaa neljänneksen loppua kohti sekä metsäkoneiden kysyntään että komponenttien saatavuuteen. Vuoden 2019 puolella alkanut metsäkonemarkkinan heikkeneminen ja pandemian aiheuttama lisäshokki hiljensi metsäkoneiden kysyntää voimakkaasti useilla markkinoilla. Yhtiön tilausvirta supistui katsauskauden loppua kohden ja tilauskanta laski 209,2 (367,9) miljoonaan euroon.

Yhtiö reagoi tilanteeseen nopeasti ja johtoryhmä alkoi valmistelemaan vaihtoehtoisia toimintasuunnitelmia muuttuvaan ympäristöön. Rahoituksen osalta Ponssella on tehty kaikki tarvittavat toimenpiteet yhtiön jatkuvuuden varmistamiseksi.

- Reagoimme syntyneeseen tilanteeseen nopeasti ja kävimme yhteistoimintaneuvottelut tehtaan toimintojen sopeuttamiseksi johtaen koko henkilöstöä koskeviin määräaikaisiin lomautuksiin. Käytännössä Vieremän tehtaamme toimii tällä hetkellä yhdessä vuorossa ja toimihenkilöillä on toisen neljänneksen aikana toimintokohtaisesti sovitut lomautukset. Tytäryhtiöverkostomme on tehnyt omat suunnitelmansa toiminnan sopeuttamiseksi, Nummela totesi yhtiön tiedotteessa.

- Useat toimittajaverkostomme yritykset Euroopassa ovat joutuneet keskeyttämään toimintansa pandemian takia. Toimintaamme on vaikuttanut erityisesti saksalaistoimittajien alihankintaverkoston tuotantokeskeytykset Pohjois-Italiassa. Odotamme kyseisten tehtaiden käynnistyvän huhtikuun loppuun mennessä. Tilanne ei kuitenkaan ole edelleenkään vakaa ja epävarmuuksia toimittajaverkostomme tehtaiden uudelleen käynnistymisistä on olemassa, toimitusjohtaja Nummela jatkoi.

Ensimmäisellä neljänneksellä Ponssen liikevaihto oli 144,5 (143,1) miljoonaa euroa.

-Pystyimme toimittamaan koneet asiakkaillemme lähes normaalisti ja laskutuksemme oli suunnitellulla tasolla. Asiakkaidemme työtilanne vaihtelee voimakkaasti eri markkina-alueilla. Useilla markkinoilla mekaaninen metsäteollisuus on isoissa haasteissa, kun taas kemiallisen metsäteollisuuden tuotteille riittää kysyntää. Huoltopalveluidemme liikevaihto laski hieman vertailukauteen nähden asiakkaidemme heikomman työtilanteen vuoksi. Samalla kuitenkin vaihtokonemyyntimme oli ilahduttavan aktiivista, Nummela kommentoi.

ARTIKKELI JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

- Haastavassa toimintaympäristössä jatkamme panostuksia myyntiin, huoltoon ja varaosien saatavuuteen sekä asiakkaidemme palvelemiseen mahdollisimman tehokkaasti. Vieremän tehtaamme on toiminut erinomaisesti koko katsauskauden ajan ja on valmiudessa palaamaan kahteen vuoroon tilanteen niin salliessa. Koronapandemian aiheuttama epävarmuus on muuttanut nopeasti toimintaympäristöä ja vaikuttanut metsäkoneiden kysynnän heikentymiseen.

Tärkeintä on kuitenkin turvata henkilökuntamme, asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme terveys kaikissa olosuhteissa, Nummela päättää.

Muita aiheeseen liittyviä

 • Laatusertifikaatteja kuljetusyrityksille


  25 marraskuun, 2019

  PKY-LAATU- ja QTeam-verkostojen yrityksille ja yhteistyökumppaneille suunnattua verkostopäivää vietettiin Vuokatissa 23.11.2019. Verkostopäivässä luovutettiin laatusertifikaatteja. Sertifikaatit saivat seuraavat yritykset: Autoilija Jouni…


  Lue lisää
 • FinnMETKO 2020 takana, kävijöitä hieman alle 10000


  5 syyskuun, 2020

  Konetyöalojen ammattilaisten suurtapahtuma FinnMETKO 2020 -näyttely keräsi kolmen näyttelypäivän aikana 9 950 kävijää. – Kiitokset kaikille näyttelyyn osallistuneille, kävijöille, näytteilleasettajille…


  Lue lisää
 • Lapin Kumi Oy laajentaa Kuopioon


  29 elokuun, 2017

  Suomen suurin yksityinen rengasliike , Lapin Kumi Oy, laajenee Kuopioon. Rovaniemeläinen Lapin Kumi Oy on ostanut Pohjolan Rengas Oy:n Kuopion…


  Lue lisää
 • Volvo Trucks käynnistää sähkökuorma-autojen myynnin


  6 marraskuun, 2019

  Volvo Trucks aloittaa Volvo FL ja FE Electric sähkökuorma-autojen myynnin Euroopassa vastaten kestävän liikenteen ratkaisujen kasvavaan kysyntään kaupunkiympäristöissä. Sähkökuorma-autojen myynti…


  Lue lisää