fbpx
 

Komatsu Forestille uusi Viron jälleenmyyjä

Komatsu Forestille uusi Viron jälleenmyyjä

MFO OÜ on uusi Komatsu Forestin jälleenmyyjä Virossa. Yrityksen omistaa kaksi miestä, jo tovin toisensa tunteneet Indrek ja Lars, toinen Virosta ja toinen Ruotsista. Heitä yhdistää kiinnostus ja innostus metsäkoneisiin, niillä työskentelyyn ja tietysti bisneksen tekemiseen. Miesten ensimmäisiin kohtaamisiin liittyi keskinäiset konekaupat ja koneet, joissa ei kaikki aina mennyt ihan putkeen. Niitä voi nyt muistella hyvillä mielin. Myöhemmin perustettua yhteistä yritystä ajatellen herrasmiesten taustat täydentävät sopivasti toisiaan.

Lars Åstbom tulee ruotsalaiselta metsätilalta, jo isä urakoi metsäkoneilla. Larsin oma koneurakointi kasvoi parhaimmillaan kymmenen koneen mittoihin. Yhdessä vaiheessa hän oli urakoimassa ja samalla esittelemässä koneellisen harventamisen tekniikkaa eri puolilla Venäjää, Komin tasavallassa saakka. Lars kertoo onnistuneella harvennuskampanjallaan olleen vaikutusta jopa sikäläiseen metsälainsäädäntöön.

Indrek Reisenbuk on vasta 38-vuotias, mutta on ehtinyt elämässään olla konekuskina, Konekeskon palveluksessa ja myydä Kubota-koneita, vieläpä hankkia yliopistosta tutkinnon. Käytettyjen koneiden kauppiaana hänet on tunnettu Suomessakin jo pitkään; hän on aiemmin pariin otteeseen ollut mukana Komatsu-metsäkonemyynnissä Virossa. Indrekin ja Larsin yhteinen yrittäjätaival alkoi vuoden 2008-2009 metsäkonekaupan notkahdusvuosien jälkeen, virallisesti vuonna 2011. MFO-yhtiön kasvu on ollut nopeaa. Aluksi myytiin purkuosia, sitten kokonaisia koneita, ensimmäinen vuosi toimittiin Indrekin isän omistamalta kiinteistöltä käsin. Oma tontti löytyi sopivasti Mustveen alueelta, Vilusin kylästä. Tällä hetkellä konekauppaa pyöritetään 2,5 hehtaarin suuruiselta aidatulta tontilta, jolla sijaitsevat yhtiön toimitilat: toimistot, huoltohalli ja varaosavarasto. Pesuhalli on kohta valmis käyttöön otettavaksi.

MFO OÜ on jo nyt iso peluri Viron ja koko Baltian käytettyjen metsäkoneiden markkinoilla. Viime vuonna yhtiö myi 100 konetta kotimaahan Viroon ja vientiin. MFO-yhtiössä alkaa uusi mielenkiintoinen ja työntäyteinen aika, kun huhtikuun 1. päivänä uusien Komatsu-metsäkoneiden markkinointi- ja myyntisopimus astuu voimaan. Komatsu Forest Oy:n puolella uskotaan vahvasti yhteistyön johtavan nopeasti kasvaviin myyntimääriin Viron markkinoilla.