fbpx
 

Oppitunti sosiaalisen median hyödyntämisestä

Oppitunti sosiaalisen median hyödyntämisestä

”Somessa on voimaa” Edellä mainittua kuulee usein toisteltavan, mutta aivan yhtä usein se ei kuitenkaan toteudu. Pelkkä facebook, twitter, instagram tai snapchat profiili ei vielä tee autuaaksi, vaan ollakseen nimensä mukaisesti sosiaalinen, nämäkin mediat vaativat läsnäoloa ja reagointia. Tällöin myös somen kautta voi tavoittaa tehokkaasti potentiaalisia asiakkaita ja mahdollisesti jopa tehdä kauppaa. Tästä hyvän esimerkin tarjoili kesän aikana Mense Oy.

Mense Oy julkaisi facebook-sivullaan 4.7.2017 peruutteluvideon, joka havainnollisti V-Tec rullien toimintaa Komatsu C93 kourassa. Metsätrans-lehti jakoi videon pari päivää myöhemmin, jolloin se tavoitti myös Hakkuupalvelu Lappalainen Oy:n toimitusjohtaja Jussi Lappalaisen. Lappalainen kehoitti tekemään videolla nähty edestakainen syöttö myös tukkikokoisella puulla ja Mense otti asiasta kopin.

Lappalaiselle lähti testiin pari V-Tec rullia. Mense maksoi rahdit ja Lappalainen puolestaan kuvasi toivomansa kaltaisen videon. Tallenteiden ohella Menselle lähti täsmällistä ja arvokasta palautetta, sekä kysymys, Mitäs nämä rullat maksaisivat?

Jussi Lappalaisen kuvaamat videot pääset katsomaan tästä.

– Tässä on nyt kolme viikkoa testattu rullia ja ainoa harmi on, että kameran teline heilui. Ensivaikutelma rullista on se, että pitoa on todella hyvin pienilläkin puristuspaineilla. Toimii siis hyvin. Näin kesäkelissä nopeasti kasvaneiden pienten ja oksaisten kuusten ja mäntyjen osalta latva katkeaa helposti, mutta niin se on monella muullakin rullalla. Ainoa asia, mikä hieman askarruttaa, on se että jo ensimmäisten 200 rungon jälkeen ryhtyi pieniä paloja lohkeilemaan ulkolaidan puuta syöttävän alueen osalta. Osa selittyy sillä, että rullat ottavat hieman kiinni toisiinsa, mutta lohkeamaa on myös pelkästään puuta syöttävällä osalla. Tämä ei hirveästiu ole pahentunut nyt pitemmälle tehtäessä, mutta selkeästi latvan osalta paras pito menetettiin aika pian. Sitä ennen se oli jotain ennenkokemattoman hyvää. Kone, jolla testi tehtiin on Komatsun 911 C93 isoilla 630cc syöttömoottoreilla varustettu, voimaa on syötössä reippaasti ja kouran karsimaterät ovat hieman huonon malliset. Kun leikkaavan osan osalta terät jyrkkenevät nopeasti, se aiheuttaa sen, että isot oksat ja pahkamaiset oksat eivät leikkaudu, vaan repeävät. Tällaisia isoja oksaisia koivuja on meillä useasti korjuussa, kuten myös välillä oksaista boorin puutteesta kärsinyttä kuusikkoa. Tässä veitsien huonous ja rullien pito korostuvat. Nyt ei vielä ihan riitä aina pito näihin ongelmapuihin, vaikka paineet Komatsussa olevalla lisäpuristustoiminnolla nostetaan ihan maksimiin rullilta sen rungon ajaksi. Sama tilanne on monella muullakin rullamallilla, johtuen niistä karsimateristä ja reilusta syöttövoimasta. Yhteenvetona voidaan sanoa kyseessä olevan kevyet ja hyvin käyttäytyvät rulllat, jotka syöttävät kevyesti normaalia puuta. Jos piikin murtumisen saisi pois ja ne pysyisivät täydessä terässä pitkään, niin nämä olisivat todella hyvät, jättäen taakseen lukemattoman määrn toisen tyyppisiä rullia. Eikä tämä pieni murtuminenkaan aiheuta pidon menetystä kuin vain erittäin ongelmaisissa puissa, Lappalainen kommentoi Menselle testin antia.

 

Teksti: Tero Nurmi