Metsäteollisuus

Stora Enson kesätyöntekijät auttavat tuotannon ylläpitämisessä poikkeustilanteessa

Stora Enson Suomen tehtailla työskentelee tänä kesänä yli 800 kesätyöntekijää uusiutuvien materiaalien parissa. Koronaviruspandemian aikana on tärkeää varmistaa tuotannon ylläpito esimerkiksi elintarvike- ja lääketeollisuudessa. Stora Enson kesätyöntekijät auttavat pitämään tuotannon sujuvuuden yllä eri tuotantoyksiköissä myös mahdollisissa poikkeustilanteissa.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut useiden nuorten kesätyöpaikkoihin. Vaikka pandemialla on ollut vaikutusta myös Stora Enson kesätyöntekijöiden määrään ja työsuhteiden suunniteltuihin pituuksiin, yhtiö onnistuu työllistämään tänä kesänä yli 800 kesätyöntekijää eri puolella Suomea. Joissain tapauksissa työsuhteen pituutta on lyhennetty, mutta osa on kutsuttu töihin jopa etuajassa.

- Kesätyöntekijät ovat meille erittäin tärkeitä kesän lomakauden sujuvuuden vuoksi, mutta erityisesti nyt koronaviruspandemian aikana he ovat tärkeässä roolissa auttamassa tuotannon ylläpitämisessä myös mahdollisissa poikkeustilanteissa, sanoo Tero Pesu, Stora Enson Suomen henkilöstöjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Koronatilanne pitää yllä erityisesti lääke-, hygienia- ja elintarviketeollisuuden materiaalien kysyntää. Kesätyöntekijöillä on tärkeä rooli toimituksen sujuvuuden varmistamisessa ympäri maailmaa. 

- Pyrimme varmistamaan elintärkeiden materiaalitoimituksien jatkuvuuden eri puolille maailmaa. Asiakkaistamme monet toimivat lääke-, hygienia- ja elintarviketeollisuuden parissa. Toimimme läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa vastataksemme heidän tarpeisiinsa ja pitääksemme toimitukset liikkeessä, sanoo Pesu.

Tärkeintä henkilöstön turvallisuuden varmistaminen

Stora Enso on aiempina vuosina työllistänyt nuoria kahden viikon ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelman kautta.

- Valitettavasti tänä vuonna suurin osa näistä työelämään tutustumisrekrytoinneista on jouduttu perumaan sen vuoksi, että pyrimme minimoimaan tehdasalueella vierailevien henkilöiden määrää ja rajoittamaan siten mahdollisia tartuntaketjuja, Pesu kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Henkilöstömme terveyden ja turvallisuuden huomioiminen kaikissa työskentelyn vaiheissa on meille tärkeintä. Kesätyöntekijöiden kohdalla tämä tarkoittaa esimerkiksi koulutusten siirtämistä mahdollisuuksien mukaan virtuaalisiksi, sanoo Pesu.

Vuonna 2020 Stora Enson kesätyöpaikkoihin tuli lähes 12 000 hakemusta. Stora Enson kesätyöntekijät työskentelevät tyypillisimmin uusiutuvien materiaalien tuotannon prosessityöntekijöinä tai esimiestehtävissä, logistiikan tehtävissä, laboratoriossa, myynnissä, puunhankinnassa ja kunnossapidossa.

Stora Enso on mukana valtakunnallisessa Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Vuoden 2019 kampanjassa Stora Enso sijoittui kolmannelle sijalle suurimpien työnantajien sarjassa. Stora Enson kunnossapitoyhtiö Efora sijoittui sarjassaan sijalle 10.