Ajankohtaista

Raskaiden kuorma-autojen rekisteröinnit laskeneet 27,8%

Koronaviruspandemia on iskenyt rajusti raskaiden kuorma-autojen rekisteröinteihin. Yli 16-tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna rekisteröity 1506, mikä on 27,8 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän.

Kappalemääräisesti pudotus on ollut rajuin Volvolla, joka vielä viime vuonna tässä vaiheessa oli raskaiden kuorma-autojen rekisteröintitilaston piikkipaikalla. Nyt rekisteröintimäärä on laskenut 285 autolla. Scanialla pudotus on ollut melkein puolet pienempi, ja se pitääkin koronavuoden tilasto selvää ykköspaikkaa 130 auton erotuksella Volvoon.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Mersun luvut ovat pysyneet kohtalaisen vakaana, eikä DAF:n, MAN:n Renaultin ja Ivecon osalta pudotusta ole kuin kymmenen kappaleen molemmin puolin. Sen sijaan Sisun vuosi näyttää toistaiseksi melko murheelliselta. Vielä 2019 autoja rekisteröitiin elokuun loppuun asti keskimäärin yli 11 per kuukausi, tänä vuonna vastaava luku on alle kolme.

Maailmanlaajuiset komponenttitoimitushäiriöt pysäyttivät Sisu Auton tuotannon huhtikuun alkupuolella. Tuotantoa alettiin vaiheittain ajaa ylös kesäkuun alussa.