Ajankohtaista

Yara investoi Uudenkaupungin tehtaaseen 28 miljoonaa euroa

Yara investoi Uudenkaupungin toimipaikan uuteen raaka-ainevarastoon. Investoinnin arvo on reilu 28 miljoonaa euroa. Varsinainen rakentaminen alkaa vuonna 2021 ja varasto otetaan käyttöön kesällä 2022.

Uusi rakennus on kooltaan 100 x 75 metriä ja se korvaa vuonna 1965 käyttöönotetun varastorakennuksen. Työt käynnistyvät tänä syksynä vanhojen rakennusten purku- sekä maanrakennustöillä. Rakennustöiden yhteydessä uusitaan myös satamasta tulevat kuljettimet sekä varastosta lannoitetehtaalle menevät kuljettimet yhteensä noin kilometrin matkalta. Urakoitsijoiden kilpailutus on käynnistynyt.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Uudenkaupungin tehtaiden kapasiteettia on kasvatettu merkittävästi viimeisten vuosien aikana ja uusi suurempi varastorakennus on toiminnan jatkumisen edellytys. Investointi on vahva osoitus siitä, että Uudenkaupungin toimipaikalla on myös tulevaisuudessa tärkeä rooli Yaran strategian toteuttamisessa, toteaa tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää.

Yara osallistuu toiminnallaan globaalien haasteiden, kuten kasvavan ruoantarpeen ja ilmaston lämpenemisen ratkaisemiseen. Yaran tuotteet ja ratkaisut tukevat viljelyn tuottavuutta ja edistävät kestävää kehitystä vähentämällä päästöjä sekä veden kulutusta. Tällä hetkellä Yaran lannoitteiden avulla ruokitaan satoja miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Tähän linkittyy myös Uudenkaupungin tehtaan toiminta. Yara on vuosina 2008-19 investoinut Suomeen yli miljardi euroa, josta Uuteenkaupunkiin 255 miljoonaa euroa. Investointien tavoitteena on parantaa turvallisuutta, tuottavuutta ja luotettavuutta. Merkittävimpiä viimeisiä investointeja ovat muun muassa Uudenkaupungin lannoitetehtaan laajennus. Tänä vuonna investointien kokonaissumma Uudessakaupungissa on noin 16 miljoonaa euroa. Suurimmat investoinnit ovat nyt alkava raaka-ainevarasto, materiaaliosaston uudet konttori- ja sosiaalitilat sekä lannoitetehtaan kiertovesialtaiden parannustyöt.