Ajankohtaista

Timber Forest Brasiliasta on vuoden Ponsse-jälleenmyyjä

Ponssella palkitaan vuosittain ansioitunein yhtiö 32 PONSSE-jälleenmyyjän joukosta. Vuoden 2019 osalta vuoden jälleenmyyjäksi valittiin asiakaslähtöinen Timber Forest Brasiliasta. 

Vuoden 2019 PONSSE-jälleenmyyjä Timber Forest on toiminut Ponssen jälleenmyyjänä vuodesta 2015 eteläisessä Brasiliassa, Paranan, Santa Catarinan ja Rio Grande do Sulin alueilla. - Yhtiö on erittäin nopeasti saavuttanut johtavan markkina-aseman omalla myyntialueellaan, ja PONSSE-tuotteiden myynti on kehittynyt vahvasti edellisvuoteen verrattuna, kertoo Ponssen myynti-, huolto- ja markkinointijohtaja Marko Mattila. Palkitsemisperusteluissa todettiin myös, että yritys on hyvin johdettu ja kehitystyössään kurinalainen keskittyen toimimaan asiakkaiden hyväksi kaikissa tilanteissa. Yhtiössä on myös erinomaista koulutus- ja markkinointiosaamista, joka osaltaan edistää tavaralajimenetelmän tunnettuutta Brasiliassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Team Timber Forest

Vuoden jälleenmyyjä jakaa Ponssen arvot

Timber Forest Equipamentos on Rodoparana-konsernin omistama perheyhtiö, joka työllistää tällä hetkellä 360 henkilöä. Yhtiö myy, huoltaa ja asentaa puunkorjuuteknologiaa, ja on perustamisvuodestaan 2001 lähtien edistänyt voimakkaasti puunkorjuun koneellistumista Etelä-Brasiliassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yhteistyö Ponssen kanssa sai alkunsa vuonna 2015, jolloin Timber Forest etsi uutta yhteistyökumppania CTL-teknologian toimittajaksi. Ponssen tytäryhtiö Ponsse Latin America Ltda oli toiminut Brasiliassa vuodesta 2005 alkaen ja pyrki kasvattamaan markkinaosuuttaan.

- Meidät otettiin Ponssella hyvin vastaan ​​ja tunnistimme yrityksessä heti itsemme. Molempien yhtiöiden periaatteena oli vahva asiakaslähtöisyys ja pitkäaikaiset kumppanuudet. Kuukauden sisällä olimme jo Suomessa Vieremällä allekirjoittamassa jälleenmyyntisopimusta Ponssen kanssa, Timber Forestin johtaja Jober Fonseca kertoo.

Jober Fonseca

Räätälöity asiakastarpeisiin

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Etelä-Brasiliassa sijaitsee laajoja eukalyptusistutuksia, joilta korjataan puuta paperi- ja sellutuotantoon. Eukaistutusten lisäksi alueella kasvatetaan mäntyä sahateollisuuden tarpeisiin. Asiakkaiden kokoluokka vaihtelee kymmeniä koneita omistavista, yli 400 000 tonnia kuukaudessa korjaavista operaatioista pieniin metsänomistajiin, joilla on käytössään yksi koneketju. Molemmat tarvitsevat toimintansa tueksi neuvoja konevalinnasta koulutukseen ja yrityksen tarpeisiin räätälöidyt huoltopalvelut.

Brasilian metsätalousmarkkinat ovat yksi maailman kilpailukykyisimmistä, mutta sen koneellistuminen on vielä kesken.

- Timber Forestin erikoisalaa on metsätalousyritysten kilpailukyvyn edistäminen. Emme ainoastaan myy tekniikkaa vaan ennen kaikkea tarjoamme asiakkaillemme vankan tuen siihen, että heillä on käytössään paras mahdollinen teknologia ja että valittu teknologia toimii kaikkein tuottavimmalla tavalla. Asiakassuhde on kumppanuutta, jossa menestyminen on liiketoimintamme tärkein ajuri. Ilman Ponssen tehtaan tukea tämä ei olisi mahdollista, Jober Fonseca katsoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Koska ammattitaitoisesta työvoimasta on pulaa ja valuuttakurssit tekevät koneista ja varaosista kalliita, asiakassuhteemme ovat hieman erilaisia kuin monella muulla markkinalla. Puunkorjuuta harjoittavat yritykset eivät ainoastaan osta koneita vaan he valitsevat kumppanin, johon he luottavat teknologiavalinnoissaan ja joka tukee heidän liiketoimintaansa varmistamalla koulutuksen, koneiden suorituskyvyn ja huoltopalveluiden korkean tason, Fonseca kertoo.

PONSSE ElephantKing K121 Euca

Ylpeyttä tiimin osaamisesta

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yksi asiakaspalvelun kulmakivistä on varaosien saatavuus. Laaja varaosavalikoima ei kuitenkaan ole yhtiölle tärkein investointi vaan sen työntekijät. Tekninen osaaminen on yksi yhtiön ylpeyden aiheita ja yhdessä tehokkaan varaosapalvelun kanssa on mahdollistanut nopean asiakastuen. Yhtiö myy tällä hetkellä pääasiassa PONSSE-harvesteripäitä, joka liiketoiminta-alueena vaatii erityisosaamista erilaisten alustaratkaisujen vuoksi. Jober Fonseca pitää harvesteripääliiketoiminnassa tärkeimpänä kykyä ymmärtää asiakkaan tarpeet perinpohjaisesti.  

- Määritämme asiakkaan alustaratkaisulle oikean harvesteripään ja kuormatraktorin, ja teemme harvesteripääasennukset siten, että kokonaisuus on toimiva. Asentajien, jotka säätävät ja kalibroivat koneet, on hallittava työnsä äärimmäisen hyvin eikä epäonnistumisiin ole varaa. Siksi ammattitaitoisen ja sitoutuneen asennustiimin merkitys on valtava muun palvelutarjonnan rinnalla. Olemme onnellisia siitä, että meillä on pitkäaikaista henkilökuntaa ja erittäin hyviä ihmisiä kehittämässä yritystä eteenpäin, Jober Fonseca kiittää työntekijöitään. ​