Ajankohtaista

Uusien Volvo kuorma-autojen myynti on alkanut Suomessa

Uudet 7.9.2020 myyntiin tulleet Volvo Trucks –kuorma-autot on kehitetty niin, että kuljettajat voivat tehdä työnsä mahdollisimman tehokkaasti, turvallisesti ja taloudellisesti. Kaikissa malleissa, uudessa Volvo FH:ssa, Volvo FH16:ssa, Volvo FM:ssä ja Volvo FMX:ssä, on uusi käyttöliittymä, jonka digitaalinen mittaristo antaa kuljettajalle olennaiset tiedot kaikissa tilanteissa. Volvo FM- ja Volvo FMX –kuorma-autoissa on myös täysin uudistuneet ohjaamot, joissa on enemmän tilaa kuljettajalle, sekä entistä parempi näkyvyys.

Ammattitaitoiset kuljettajat ovat korvaamaton voimavara kuljetusyrityksille. Kilpailu alan parhaista kuljettajista on kovaa. Volvo Trucks on siksi panostanut erityisen paljon kuljettajan työympäristön ja käyttöliittymän kehittämiseen, jotta uuden sukupolven kuorma-auto on mahdollisimman turvallinen, toimiva ja mukava työpaikkana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Uudet Volvo Truck kuorma-autot täyttävät sekä kuljettajien että kuljetusyritysten tarpeet. Kehittämällä edelleen Volvon perinteisiä vahvuuksia, kuten ergonomiaa, mukavuutta ja turvallisuutta, sekä yhdistämällä ne uuteen innovatiiviseen teknologiaan ja muotoiluun, olemme tehneet kuljettajan työympäristöstä entistäkin houkuttelevamman ja tuottavamman, Volvo Finland Ab:n myyntijohtaja Reino Manninen kertoo.

Olennainen tieto helpommin saatavilla

Uudessa 12-tuumaisessa digitaalimittaristossa on kaikki olennainen tieto selkeästi nähtävillä. Kuljettajan ajoaikatiedot ovat esimerkiksi aina näkyvissä, mikä helpottaa ajamisen suunnittelua ja säädösten noudattamista. Liikennemerkkien tunnistus on toinen käytännöllinen toiminto, joka ilmoittaa kuljettajalle nopeusrajoituksista ja ohituskielloista sekä näyttää tien tyypin. 

Mittaristossa on valittavana neljä eri näkymää:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

  • Kuormanäkymä mahdollistaa kuorman, ajoneuvon kokonaismassan ja akselikohtaisen painon hallinnan.
  • Navigointinäkymä, navigointijärjestelmällä varustetuissa kuorma-autoissa, jonka ansiosta reitin seuraaminen on helppoa.
  • Aloitusnäkymä näyttää perinteistä Volvo-mittaristoa vastaavan näkymän.
  • Ajonäkymä näyttää ainoastaan olennaisimmat tiedot.

Mittariston näyttöä täydennetään helposti käytettävällä 9-tuumaisella sivunäytöllä, joka mahdollistaa viestintäominaisuuksien sekä infotainment- ja kuljetustietojen hallinnan.

Autoon voidaan nyt yhdistää kaksi puhelinta samanaikaisesti. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa Android Auto -järjestelmän ”Omat sovellukset”, joka peilaa näyttöön Android-puhelimien sovellukset, sekä ”Kuljettajan opas”, joka näyttää kuorma-autokohtaisia ajovinkkejä ja tietoja. Toiminto on valmisteltu tulevia päivityksiä varten, ja se on yhteensopiva myös muiden kuin Volvo Trucksin sovellusten kanssa. Näin esimerkiksi päällirakentajat voivat luoda omia sovelluksia.

Sivunäyttöön voidaan yhdistää helposti jopa kahdeksan kameraa, ja näytössä voi näyttää samanaikaisesti neljä eri kameranäkymää.

- Peilin varressa olevan kameran näyttämä alue on noin 80 neliötä, minkä ansiosta kuorma-auton oikealle sivulle ei jää katveita, Volvo Finland Ab:n kuljettajakouluttaja Teemu Hämäläinen kertoo.

Kummankin näytön tiedot voidaan näyttää yli 30 kielellä. Järjestelmään voi tallentaa useita mukautettuja asetuksia samanaikaisesti. Tämä on hyödyllistä, jos samalla kuorma-autolla on useita kuljettajia, kenties eri maissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Parempi yleiskuva ja vähemmän kuljettajan rasitusta

Mittariston toimintoja on helppo käyttää uusien, selkeämmin ryhmiteltyjen ohjauspyörän säätimien sekä kojetaulun avulla. Sivunäytön toimintoja voi käyttää myös suoraan näyttöä koskettamalla.

Usean vetoakselin kuorma-autoissa on uusi tasauspyörästön lukkojen käyttökytkin. Kuljettajan tarvitsee vain kääntää rullaa tasauspyörästön lukkojen aktivoimiseksi. Lukkojen asento näkyy digitaalisen mittariston näytössä.

- Neliakseliseen tridem-autoon on saatavissa haastavien olosuhteiden painonsiirto, jolla saadaan helpompi ohjattavuus vetopidon kärsimättä, Volvo Trucks kuljettajakoulutuksista vastaava Teemu Hämäläinen sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo I-Shift-vaihteenvalitsimessa on uusi, entistä käytännöllisempi ja ergonomisempi muotoilu, joka lisää liikkumisen vapautta ohjaamon sisällä. Myös vaihteenvaihto-ohjelmia on kehitetty, ja niihin sisältyy nyt Taloudellinen-, Vakio- ja Suorituskykyinen-ajotilat.

Uudet FM ja FMx ohjaamot entistä tilavampia, näkyvyys parempi

Volvo FM- ja Volvo FMX -malleissa on uudet ohjaamot, joiden sisätilavuus on jopa kuutiometrin aiempaa suurempi. Ohjaamoissa on nyt enemmän työskentelytilaa sekä merkittävästi parempi näkyvyys eteenpäin. Tämä on saatu aikaan muun muassa matalamman ovilinjan ansiosta. Matala ja leveä sisäänkäynti, jossa on kaksi askelmaa, parannetut liukuesteet ja valaistus, helpottaa kuljettajan työtä toistuvia pysähdyksiä sisältävillä ajoreiteillä. Esimerkiksi maansiirtokuljetuksissa ei ole lainkaan epätavallista, että kuljettaja joutuu poistumaan ohjaamosta jopa 50 kertaa työpäivän aikana.

Volvo FH- ja Volvo FH16 -mallien tavoin kuljettajan alueella on nyt ohjauspylvään säätötoiminto, joka helpottaa täydellisen ajoasennon löytämistä. Makuuohjaamon alempi vuode on aiempaa ylempänä, joten vuoteella on mukavampi istua ja sen alla on enemmän säilytystilaa. Päiväohjaamossa on myös uusi 40 litran säilytyslokero ja sisävalaistus.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ohjaamossa on uusi, entistä parempi eristys, joka pitää lämpötilan miellyttävänä ja vähentää melua. Hiilisuodattimella ilmastointilaite pitää puolestaan ilmanlaadun hyvänä vaikeissakin olosuhteissa.