Ajankohtaista

Täyssähköisten Volvo kuorma-autojen asiakastestit käynnistyvät

Volvo Trucks aloittaa lokakuussa täysin sähköisten kuljetusratkaisujen testit maansiirtosegmentissä. Swerock-yhtiölle toimitetaan kaksi raskaisiin kuljetuksiin tarkoitettua kuorma-autoa, jotka täyttävät erityisesti kaupunkialueilla alati tärkeämmät melu- ja päästövaatimukset.

Kaupunkikuljetuksiin ja jätehuoltoon tarkoitettujen sarjavalmisteisten sähkökuorma-autojen onnistuneen lanseerauksen jälkeen Volvo Trucks testaa nyt kahta täysin sähkökäyttöistä maansiirtoautoa ja niiden latausratkaisuja asiakaskäytössä.

- Maansiirtosegmentissä kuorma-autoilta vaaditaan tavallisesti enemmän tehoa ja kestävyyttä kuin muissa segmenteissä, eivätkä sähkökuorma-autot ole mikään poikkeus, kertoo Volvo Trucksin sähköajoneuvoratkaisujen varatoimitusjohtaja Jonas Odermalm.

- Kaupallisten ratkaisujemme on täytettävä korkeat tuottavuus- ja käyttöastevaatimukset sekä kaikki ne odotukset, jotka liittyvät täysin sähkökäyttöisen voimansiirtolinjan tuomiin päästö- ja meluhyötyihin. Kenttätestit ja yhteistyö asiakkaiden kanssa ovat kehitysprosessin kannalta erittäin tärkeitä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Asiakastesteihin kuuluu muun muassa betoniautoksi varusteltu Volvo FM ‑sähkökuorma-auto, joka toimittaa betonia asiakkaille. Suuremmissa infrastruktuuriprojekteissa käytetään myös koukkulaitteella varustettua Volvo FMX ‑sähkökuorma-autoa.

Projektissa selvitetään, kuinka sähkökuorma-autojen avulla voidaan parantaa tehokkuutta ja pienentää ilmastovaikutuksia. Ajoneuvojen suorituskyvyn lisäksi testeissä arvioidaan myös sähköajoneuvoratkaisujen kokonaisekosysteemiä, sillä tavoitteena on löytää tuottavuusvaatimukset täyttäviä latausmahdollisuuksia. Kun sähköajoneuvojen hyödyllisyyttä kaupunkiympäristössä mitataan, kriteereitä ovat vähentynyt kuljetusmelu, työmaaturvallisuus ja ajomukavuus.

– Tällaiset testit ovat erittäin hyödyllisiä, sillä haluamme ymmärtää paremmin sekä asiakkaiden toimintoja että sähköajoneuvoratkaisujen vaikutuksia asiakkaiden päivittäiseen työhön esimerkiksi ajotehtävän, kuormakapasiteetin, käyttöasteen, toimintasäteen ja muiden parametrien kannalta – entistä hiljaisempien ja puhtaampien kuljetusten tuomia etuja unohtamatta, kertoo Ebba Bergbom Wallin, joka toimii sähköajoneuvoratkaisujen business managerina Volvo Trucksilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Testaamalla näitä kahta sähkökuorma-autoa todellisessa käytössä voidaan arvioida kuinka niitä käytetään, ja selvittää samalla, mitä asioita on mahdollisesti parannettava ennen laajempaa käyttöönottoa.

– Yhdessä Volvo Trucksin kanssa otamme askeleen kohti ilmaston kannalta kestäviä kuljetuksia. Tämä on iso askel kohti huomispäivän kuorma-autoja, jotka tuovat vähennyksiä fossiilisiin päästöihin. Meillä on jo käytössä 15 betoniautoksi varusteltua hybridikuorma-autoa, ja tässä projektissa pääsemme testaamaan täysin sähkökäyttöisiä ajoneuvoja, kertoo Peab-konserniin kuuluvan Swerock-yhtiön ryhmäpäällikkö Hans Orest.


Faktat:

Volvo Trucksin ensimmäiset sähkökuorma-autojen asiakastestit raskaiden kuljetusten segmentissä

  • Projektissa testataan kahta sähköajoneuvoa, jotka ovat Volvo FM ‑betoniauto ja koukkulaitteella varustettu Volvo FMX.
  • Kyseessä on Volvo Trucksin ja Swerockin yhteinen projekti, jota myös JOAB ja Saraka ovat tukemassa.
  • Sähkökäyttöinen Volvo FM toimittaa betonia Swerockin asiakkaille kaupunkiympäristöissä.
  • Koukkulaitteella varustettua Volvo FMX ‑sähkökuorma-autoa käytetään pääasiassa suuremmissa infrastruktuuriprojekteissa ja kaupunkien rakennustyömailla.

Swerock

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

  • Swerock on Pohjoismaiden suurimpia rakennusalan materiaali- ja palvelutoimittajia, ja sillä on yli 360 louhosta ja 60 betonitehdasta. Myös kierrätys kuuluu Swerockin toimenkuvaan, sillä yhtiö haluaa kantaa vastuuta ilmastosta ja ympäristöstä sekä vähentää uusien materiaalien louhinnan tarvetta. Swerock kuuluu Peab-konserniin, jolla on noin 17 000 työntekijää ja 56 miljardin Ruotsin kruunun liikevaihto.