Ajankohtaista

Kotkamillsin kartongista palkittuja kuluttajapakkauksia

Suomalaiset pakkausvalmistajat PackageMedia ja Starcke on palkittu innovatiivisista tuotteistaan, joiden materiaalina on käytetty Kotkamillsin kartonkia.

PackageMedian suunnittelemalle Fazer Domino -kampanjapakkaukselle on myönnetty ScanStar. Scandinavian Packaging Associationin järjestämän yhteispohjoismaisen pakkauskilpailun ensisijaisina arviointikriteereinä olivat idean innovatiivisuus, pakkauksen suojausominaisuudet, hinta, design, käyttäjäystävällisyys ja ympäristöystävällisyys. Palkittu Domino-kampanja hyödynsi taidokkaasti kuluttajien lähettämiä tunnelmallisia valokuvia. Kotkamillsin AEGLE® Pro -kartongista valmistettuihin keksipakkauksiin painettiin digitaalisella tekniikalla yhteensä 1200 erilaista kuvaa kuluttajia ilahduttamaan. Laadukkaan lopputuloksen takasivat AEGLE® Pron hyvä painettavuus ja erinomainen jäykkyys.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Starcke palkittiin USA:ssa kansainvälisen 2020 FSEA Gold Leaf kilpailun kolmannella sijalla Luonkosluonnonkosmetiikkapakkauksensa ainutlaatuisesta taitos-efektistä. The Foil & Specialty Effects Associationin järjestämän kilpailun palkitsema kauniisti toteutettu pakkaus sisältää ihon puhdistukseen, hoitoon ja tasapainotukseen tarkoitetun kiinteän öljypuhdistuskakun. Kilpailun arviointikriteereinä olivat tuotteen design, toteutus ja toteutuksen vaikeustaso. Palkitun pakkauksen kansi on toteutettu Kotkamillsin AEGLE® White -kartongille ja sisäosa ISLA® Duo -kartongille. Pakkaus on uudelleensuljettava ja sitä voidaan käyttää koko tuotteen käyttöajan.

- Asiakkaidemme suunnittelemat edistykselliset tuotteet ovat saavuttaneet ansaittua menestystä sekä pohjoismaisessa että kansainvälisessä kilpailussa. Olemme erittäin ylpeitä niistä tuloksista, joita taitavat asiakkaamme ovat valmistamallamme kartongilla saavuttaneet. Erinomaiset tulokset ja Kotkamillsin kartongin valikoituminen näiden tuotteiden materiaaliksi eivät tietenkään ole sattumaa. Täysin biohajoavat ja kierrätettävät tuotteemme soveltuvat yhteisen tuotekehitystyön ansiosta saumattomasti PackageMedian ja Starcken tarpeisiin, kertoo Kotkamillsin myyntipäällikkö Eveliina Lukkarinen.

- Vastuullisuus ja laatu ovat keskeinen osa Luonkos-tuoteryhmän identiteettiä. Sataprosenttisen luonnollisissa tuotteissa on hyödynnetty muun muassa kotimaista savea, kauraa, koivua ja nokkosta. Siksi on olennaista, että myös pakkaus on laadukas, vastuullisesti tuotettu ja ympäristöystävällinen. AEGLE® Whiten kuitu saadaan sertifioiduista ja kestävästi hoidetuista pohjoisista metsistä. Kuitukerrosten rakenteiden ansiosta kartonki on vastannut asiakkaamme vaatimuksia laadukkaasta foilauksesta, embossauksesta, stanssattavuudesta sekä nuuttausominaisuuksista mistä kertoo nyt saavutettu palkintosijakin, kertoo Starcken hallituksen puheenjohtaja Ari-Veli Starcke.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Fazerin Domino -pakkausprojektin onnistunut toteutus edellytti sekä siihen liittyvältä digitaaliselta tekniikalta että käytetyiltä materiaaleilta paljon. Yli tuhannen erilaisen kuvan painaminen kuluttajapakkauksiin oli kunnianhimoinen projekti, jonka onnistuminen huomioitiin iloksemme ScanStar kilpailussa. Pakkauksen painatus on Kotkamillsin AEGLE® Pro -kartongin valmistuksessa hyödynnetyn poikkeuksellisen hyvän päällystysteknologian ansiosta erittäin laadukas. Kuten kilpailun raati totesi, pakkaukselle saattaa muodostua jopa keräilyarvoa, mikä on todellinen osoitus lopputuotteen laadukkuudesta, kertoo PackageMedian toimitusjohtaja Mauri Reinilä.