Kuljetus

Renault Trucks ja Carlsberg yhdessä kohti hiilineutraalia jakelua

Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin luovutti uuden Renault Trucks D Wide Z.E. täyssähkökuorma-auton Carlsberg -konsernin Feldschlösschen -panimolle 24.11.2020 Sveitsissä. Carlsberg teki helmikuussa 2020 historiallisen 20 kappaleen ja 26 tonnisten Renault Trucks D Wide Z.E. täyssähkökuorma-autojen tilauksen. Nyt ajoon luovutettiin tilauksen ensimmäinen D Wide Z.E. täyssähköauto.

Hankinta on osa Carlsberg-konsernin sekä Feldschlösschenin tiukkia tavoitteita kohti hiilineutraalia jakelua.

- Olen vakuuttunut siitä, että sähköinen kuljetuskalusto on yksi ratkaisu ympäristön laadun parantamiseksi, sekä itseämme että tulevia sukupolvia varten, Renault Trucksin pääjohtaja Bruno Blin sanoi luovutuksen yhteydessä.

- Olen iloinen siitä, että Renault Trucks voi olla mukana tukemassa Feldschlösscheniä ja Carlsbergia heidän ympäristötavoitteissaan. Carlsberg on edelläkävijäkonserni kun on sähköisten teknologioiden käyttöönotosta kyse. Kuljetusalalla tapahtuu nyt suuria muutoksia. Tulevan kymmenen vuoden aikana kuljetusala tulee muuttumaan enemmän kuin viimeiseen sataan vuoteen. Tämä Carlsbergin ja Renault Trucksin yhteistyö näyttää tietä eteenpäin tällä kehityksen tiellä.

Thomas Amstutz, Feldschlösschen panimon toimitusjohtaja, jatkaa:

- Edelläkävijätyömme sähkökuorma-autojen parissa alkoi jo useita vuosia sitten. Olemme ylpeitä siitä, että kova työmme osoittautuu nyt kannattavaksi. Olemme Sveitsissä ja jopa Euroopassa ensimmäinen yritys, joka käyttää näitä ympäristöystävällisiä kuorma-autoja juomakuljetuksiin. Tavoitteenamme on olla johtava toimija paitsi oluiden ja juomien kehittämisessä, myös juomalogistiikassa ja ilmastonsuojelutyössä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Feldschlösschen ja Carlsberg-konserni, jotka ovat sitoutuneet voimakkaasti ympäristönsuojeluun ja ilmaston lämpenemisen vähentämiseen, pyrkivät järjestelmällisesti kestävän kehityksen strategiansa "Yhdessä kohti nollaa" tavoitteisiin. Yksi tavoitteista on hiilidioksidineutraalit kuljetukset. Tavoitteiden saavuttamiseksi Carlsberg tulee käyttämään sähkökuorma-autoja, jotka ovat ladattu uusiutuvalla sähköllä. Pitkillä matkoilla hyödynnetään rautatieliikenneverkostoa.

Renault Trucks –sähköajoneuvot: kattava päästötön mallisto

Renault Trucks tarjoaa kattavan valikoiman täysin sähkökäyttöisiä ajoneuvoja 3,1 - 26 tonniin asti. Kuljetusyritykset, jotka pyrkivät vähentämään hiilijalanjälkeään, voivat hankkia 100% sähköllä kulkevan kuorma- tai pakettiauton.

Sähköajoneuvot parantavat ilmanlaatua, sillä kuljetuksista ei aiheudu CO2 eikä myöskään NOx (typpioksidi) päästöjä ilmakehään. Koska sähköllä kulkeva kuljetuskalusto on hiljaista, niillä voi kuljettaa esim. keskusta-alueilla yöaikaan.

Renault Trucks on tällä hetkellä yksi ensimmäisistä hyötyajoneuvojen valmistajista, joka valmistaa sähköautoja Ranskan Normandian tehtaallaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Renault Trucks D Wide Z.E., tekniset tiedot

  • Kokonaispaino: 26 t
  • Saatavilla oleva akseliväli: 3900 mm
  • Kaksi sähkömoottoria, joiden nimellisteho on 370 kW (jatkuva 260 kW: n teho)
  • Sähkömoottoreiden suurin vääntömomentti: 850 Nm
  • Suurin vääntömomentti taka-akseli: 28 kNm.
  • Kaksivaihteinen vaihdelaatikko
  • Energian varastointi: litiumioniakut, 200 kWh - 265 kWh.
  • Todellinen toiminta-alue: jopa 180 km