Ajankohtaista

Volvo XC40 Recharge -täyssähköauto on saapunut Suomeen

Ensimmäiset Volvo XC40 Recharge -täyssähköautot ovat saapuneet Suomeen. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen täyssähköauto uudessa Recharge-mallistossa.

XC40 Recharge -sähköauto perustuu palkittuun ja erittäin suosittuun kompaktiin XC40-malliin, ja se on ensimmäinen Volvon täyssähköauto. Se on Volvolle todellinen merkkipaalu, joka sisältää myös täysin uuden Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Alkuperäinen XC40 on voittanut arvostetun Vuoden auto Euroopassa -palkinnon. Kuten mallin muut versiot, myös XC40 Recharge on rakennettu kompaktille CMA-moduulialustalle, joka on kehitetty yhdessä Geely Groupin kanssa.

Nelivetoinen XC40 Recharge tarjoaa toimintamatkaksi 418 km (WLTP) yhdellä latauksella ja 408 hevosvoimaa tehoa. Akku latautuu 80 %:n kapasiteettiin 40 minuutissa pikalatausjärjestelmällä (150 kW).

Uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä tarjoaa asiakkaille parempia yksilöintimahdollisuuksia, helppokäyttöisyyttä ja Googlen teknologioita ja palveluja, kuten Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa. XC40 Recharge vastaanottaa suuremmat ohjelmisto- ja käyttöjärjestelmäpäivitykset langattomasti over the air -päivityksinä.

XC40 Recharge -auton turvallisuusominaisuudet perustuvat Volvon korkeille standardeille. Akkua suojaa turvakehikko, joka on upotettu auton korirakenteen keskiosaan. Auton alustarakenteeseen sijoitettu akku madaltaa painopistettä, mikä suojaa paremmin ympäripyörähdykseltä.

Sisätiloissa innovatiiviset ratkaisut tarjoavat runsaasti säilytystilaa esimerkiksi ovissa, istuinten alla ja tavaratilassa. Polttomottorin tilalla edessä on säilytyslokero.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo julkistaa seuraavan viiden vuoden aikana täyssähköauton joka vuosi ja tavoittelee täyssähköautoille 50 prosentin osuutta kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä lopun koostuessa hybrideistä. Recharge on kattotermi kaikille ladattaville Volvoille: täyssähköautoille ja lataushybrideille. 

– Olemme jälleen ottaneet yhden konkreettisen askeleen kohti sähköisempää liikennettä Suomessa. Ensimmäiset asiakkaamme ovat saaneet oman XC40 Recharge -täyssähköautonsa, kertoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Uuden Volvo XC40 Recharge AWD R-Design -sähköauton hinta on alkaen 62 593 €. Auton ennakkomyynti aloitettiin tämän vuoden alussa ja uutuus on herättänyt suurta kiinnostusta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Volvo on johtanut ladattavien autojen markkinoita Suomessa jo pitkään ja myynnistämme yli puolet on tällä hetkellä ladattavia. Asiakkaamme ovat osoittaneet olevansa valmiita siirtymään sähköiseen liikenteeseen ja siksi uudelle XC40 Rechargelle on kysyntää. Lisäksi malli soveltuu loistavasti Suomen olosuhteisiin, sanoo Volvo Car Finlandin operatiivinen johtaja Jouni Jokinen.

Jokainen Volvo -malliston auto sisältää ladattavan Recharge-vaihtoehdon, kompaktista XC40-mallista 60-sarjan autoihin ja XC90-lippulaivamalliin. Volvo tarjoaa lataushybridiversion kaikista malleistaan.

XC40 Recharge -sähköauto ja Recharge-mallisto ovat todisteita yhtiön uudesta kunnianhimoisesta toimintasuunnitelmasta, joka julkistettiin tänään. Se esittelee konkreettisia toimenpiteitä, jotka ovat yhteneväisiä Pariisin ilmastosopimuksen kanssa ja tukevat Volvon tavoitetta tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy