Ajankohtaista

Kuutio.fi siirtää puukaupan digiaikaan

Suomen puukauppa ottaa maailman mitassa ainutlaatuisen digiloikan tänään avautuneen Kuutio.fi -palvelun ansiosta. Kuutio on metsänomistajille, metsänhoitoyhdistyksille, puunostajille ja muille metsäalan toimijoille tarkoitettu sähköinen kauppapaikka, joka tekee puukaupasta helpompaa kuin koskaan. Kuution kehitystyöstä on vastannut Suomen Puukauppa Oy, jonka perustajaosakkaita ovat kaikki merkittävät metsäalan toimijat. Kuutio tuo digitaalisesti yhteen metsänomistajat, puunostajat ja muut metsäalan palveluntarjoajat. Vastaavaa, koko alan yhdistävää, kaikille avointa palvelua ei ole muualla maailmassa. Palvelu parantaa puumarkkinoiden toimintaa ja tehokkuutta, mikä lisää koko suomalaisen metsäalan kilpailukykyä. Metsänomistajaa palvelu auttaa päättämään metsävarallisuuden hoidosta helposti ja luotettavasti. Kuutiosta metsänomistaja löytää tarvittavat palveluntarjoajat ja puunostajat sekä saa kuutioilleen oikean hinnan. - Kuutio tekee puukaupasta aiempaa helpompaa. Siitä tulee Suomen tärkein metsänomistajien ja puunostajien kohtaamispaikka, joka tarjoaa kaikille puukaupan osapuolille mahdollisuuden hyödyntää sähköisiä työkaluja, kertoo Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja

Aku Mäkelä

.

Matala kynnys metsänomistajille

Kuutio madaltaa kynnystä tehdä puukauppaa erityisesti niiden osalta, joille metsäomaisuudesta huolehtiminen on tuntunut vaikealta. Käyttäjiksi tavoitellaan kaikkia suomalaisia metsänomistajia. Kuution käyttö on metsänomistajille maksutonta. - Suomessa on 600 000 metsänomistajaa, joista suuri osa ei ole perehtynyt metsäänsä ja kokee sen hoitamisen vieraaksi, vaikeaksi ja etäiseksi. Haluamme innostaa metsänomistajat huolehtimaan metsistään. Kuutio tuo kaikki metsätiedot, -palvelut ja -ammattilaiset lähelle helposti ja keskitetysti, Mäkelä kertoo.

Kilpailun avulla kuutioille oikea hinta

Kuutiosta hyötyvät kaikki puukaupan osapuolet, kun myyjät ja ostajat löytävät toisensa aiempaa helpommin. Kuutio hyödyntää Metsäkeskuksen metsävaratietoja ja parantaa puumarkkinoiden toimivuutta. - Puukaupan läpinäkyvyys ja luotettavuus paranevat. Puulle saadaan aina oikea hinta, Mäkelä kuvailee. Kuution omistajuus jakautuu tasan metsää omistavien ja puuta ostavien tahojen välillä, mikä takaa toiminnan luotettavuuden ja läpinäkyvyyden. Sitoutuminen Kuutioon on laajaa; jo yli 90 prosenttia Suomen puukaupan ostovolyymista on palvelun käyttäjiä.