Ajankohtaista

Parker Hannifin 100 vuotta tänään 13.3.2017

Maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatiotekniikan tuotteiden valmistaja Parker Hannifin Corporation viettää tänään maanantaina 13.3.2017 perustamisensa 100-vuotispäivää.

- Tänä vuonna muistelemme historiaamme ja upeita saavutuksiamme sekä juhlistamme ihmisiä, kulttuuria ja arvoja, jotka ovat tehneet Parkerista sen yrityksen, joka se tänään on, toimitusjohtaja Tom Williams toteaa yhtiön tiedotteessa.

- Mahtavat tiimin jäsenemme ovat Parkerin menestyksen perusta, ja heidän johdollaan yritys jatkaa kasvuaan luottavaisin mielin seuraavan 100 vuoden ajan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Parker Appliance Companyn, pneumaattisten jarrujärjestelmien ja vuotamattomien liittimien valmistajan, perusti visionäärinen insinööri Arthur L. Parker. Yhdessä liikekumppaninsa Carl Klammin kanssa hän kehitti yritystään sen alkuvuosina pienestä, Ohion Clevelandissa sijainneesta ladosta käsin.

Ensimmäinen Arthur Parkerin nimiin myönnetty patentti liittyi hydrauliikkalaitteeseen, joka säätelee sähkögeneraattorien nopeutta. Tämän jälkeen yritykselle on myönnetty vuosisadan aikana yli 8 000 patenttia, jotka ovat edistäneet teknisiä innovaatioita useilla hyvin erilaisilla teollisuuden aloilla, kuten biotieteissä, öljy- ja kaasuteollisuudessa, rakennusalalla ja maataloudessa, sekä lento- ja avaruustekniikassa.

Arthur Parkerin synnyttämä yrittäjähenkisyys näkyy selvästi siinä, millainen yritys Parkerista on tullut: yli 55 000 tiimin jäsentä tutkii parhaillaan uusia tapoja auttaa asiakkaita parantamaan tuottavuuttaan ja kannattavuuttaan sekä laajentaa hydrauliikka-, pneumatiikka ja automaatiotekniikan rajoja. Parkerilla on edelleen vahva kulttuurinen periaate, jonka loi itse Arthur Parker vuonna 1930 työntekijöilleen pitämässään puheessa, jossa hän sanoi:

- Menestyksemme perustuu oikeudenmukaisuuteen, kovaan työhön, ponnistelujen koordinointiin ja laadukkaisiin tuotteisiin.

Viimeisen 100 vuoden ajan Parkerin ratkaisut ovat mahdollistaneet lukemattomia teknisiä harppauksia ja tukeneet edistysaskelia, joita on otettu valmistavassa teollisuudessa, maailmansodissa, avaruustutkimuksessa ja lähes kaikkiin ihmisen valmistamiin liikkuviin laitteisiin liittyvissä innovaatioissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tänään Parkerin tekninen asiantuntijuus ulottuu yhdeksään ydintekniikkaan, jotka palvelevat satoja tuhansia asiakkaita maailman kaikilla alueilla. Yrityksen tuotteita on käytössä maailmanlaajuisesti useilla eri toimialoilla kaikissa liikkuvissa laitteissa, joissa on pitkälle kehitettyjä, liikettä helpottavia ja neste- ja kaasuvirtoja ohjaavia osia ja järjestelmiä.

Parkerilla on toimintoja runsaassa 300 toimipisteessä yli 50 maassa, ja sen verkosto kattaa myös yli 13 000 itsenäistä jakelukumppania ja yli 3 000 ParkerStore-myymälää.

- Parker koskettaa kaikkia elämäsi osa-alueita, ajatpa sitten autoa, lennät lentokoneella, soitat matkapuhelimella tai juot lasin vettä, operatiivinen johtaja Lee Banks kertoi.

- Jatkamme lisäarvon tuomista asiakkaillemme suunnitellessamme yhdessä heidän kanssaan uusia järjestelmiä, jotka integroivat tuotteita laajasta valikoimastamme ja jotka ovat digitaalisesti yhdistettävissä toisiinsa. Näin tehostamme palvelujamme ja tarjoamme saumattoman keinon hankkia tuotteitamme maailmanlaajuisen jakeluverkostomme ja verkkokaupan välityksellä. Parker on jatkossakin tarpeellinen tekijä muuttuvassa maailmassa monien vuosien ajan samaan tapaan, kuin se on ollut viimeisen vuosisadan aikana.

Tulevaisuuteen tähyävä Parker hyödyntää vuosisadan ajan keräämäänsä teknistä asiantuntemusta ja muuttaa maailmaa positiivisesti esimerkiksi seuraavilla innovaatioilla: teollisuusantureissa ja esineiden internetissä otetut edistysaskeleet, lääketieteelliset sovellukset ja puettavan robotiikan kehitys, energiatehokkuus erikoisakkujen ja uusiutuvan energian avulla sekä puhdas juomavesi edistyksellisen suodatustekniikan avulla. Näiden lisäksi Parker tarjoaa monia muitakin hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatiotekniikan sovelluksia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Parker juhlistaa satavuotiasta taivaltaan vuoden mittaan järjestettävällä tapahtumasarjalla, jonka tarkoituksena on kiittää tiimin jäseniä, asiakkaita, osakkeenomistajia ja paikallisyhteisön jäseniä. Näihin tapahtumiin kuuluvat paikalliset syntymäpäiväjuhlat, Parkerin ensimmäistä vuosisataa käsittelevä historiikki, kiertävä yrityksen muistoesineiden näyttely sekä tuotehankkeet ja paikallisen yhteisön palveluhankkeet.