Puutavara-autoilu

DAF on mainio auto ajaa, paitsi puita

Jarkko Latva-Kurikka on ajanut puuta siitä asti, kun sai yhdistelmäkortin, ja pari vuotta jo sitä ennen. – Olen minä yhdeksänvuotiaasta alkaen peruutellut Scaniaa, kun isäni ajoi silloin sinivalkoista elementtirekkaa. Sillä tavalla tämä homma on verissä. Nykyisin Kuljetus Haavisto Oy:n leivissä ajava Latva-Kurikka kuuluu Suomessa harvalukuiseen joukkoon, jonka työkaluna puunkuljetuksessa on hollantilainen DAF.

Puutavara-autonkuljettaja Jarkko Latva-Kurikka
Jarkko Latva-Kurikkaa viehättää työssä sen vapaus, ja myös määrätty haasteellisuus. Välillä on vaikeampaa, liukasta, ahdasta tai pehmeää, mutta se palkitsee, kun niistäkin selvitään.

Kurikkalaisen Latva-Kurikan ura puuauton ratissa alkoi 1987. Tuolloin 19-vuotias nuori mies ajeli pari ensimmäistä vuotta kuorma-autokortilla yhdistelmää, kunnes korttiin lisättiin ajoon oikeuttava kirjain. – Vuoteen 1991 asti ajoin ylistarolaiselle Perälän Antille, sitten vaihdoin Seppälän Esalle pariksi vuodeksi ja siitä sukulaismies Rakkolaisen Kyöstille. Rakkolaisella olin kolme vuotta, kunnes lähdin liikennelupakoulutukseen ja siitä yrittäjäksi rahdin ajoon.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.