Metsäkoneurakointi

Pienet siniset koneet kiertueella

Tunnetuista syistä metsäkonevalmistajien työnäytöksiä ei maaliskuun jälkeen ole juuri järjestetty. Lokakuussa tähän saatiin pieni muutos, kun Rottnea maahantuova Suomen Työkone Oy aloitti kiertueensa Perhosta, jossa myös Metsätrans vieraili. Keski-Pohjanmaalta karavaani jatkoi Pieksämäelle jonka jälkeen ohjelmassa olivat vielä näytökset Närpiössä ja Eurassa.

Kiertueella esittelyssä olivat ruotsalaisvalmistajan pienimmän pään koneet, Rottne H8D-harvesteri ja Rottne F10D-kuormatraktori. Noin kymppitonnin painava Rottne H8D on ensiharvennuksille suunniteltu kone, harvesteripäänä näytöskoneessa oli Rottnen oma EGS 406, joka on varustettu kahdella syöttörullalla, kahdella parilla karsimateriä ja automaattisella ketjunkiristimellä. Painoa hakkuupäällä on vain 450 kiloa. Noin 13 tonninen Rottne F10D soveltuu harvennuksien ohella myös kevyisiin päätehakkuisiin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.