Tapahtumat

Volvon Älykäs kuljetus -testijakso esittäytyi Kuljetus 2017 -messuilla

Volvo Trucksin Älykäs kuljetus -testijakso kiertää kuljetusliikkeissä ympäri Suomen juhannukseen saakka. Volvon asiantuntijat ja kaksi suorituskyvyltään ja polttoainetaloudellisuudeltaan optimoitua Volvo FH -kuorma-autoa olivat tavattavissa ja nähtävissä myös Kuljetus 2017 -messuilla Jyväskylässä.

Volvon tuotevalikoimassa tuottavuutta, taloudellisuutta ja tehokkuutta parantavia palveluita;

– Muun muassa älykäs I-See -vakionopeudensäädin, kaksoiskytkinvaihteisto ja ryömintävaihteet ovat osoituksia Volvon teknisestä edelläkävijyydestä. Kuorma-auton taloudellisen käytön merkitys kasvaa koko ajan. Koulutuksen ja seurannan avulla voimme auttaa kuljetusliikkeitä saavuttamaan pysyviä säästöjä, Volvo Finlandin Ab:n myyntijohtaja Arto Taipola kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Älykäs kuljetus on kolmen tekijän summa: kuorma-auton kuljetustehtävän mukaan valitut ominaisuudet yhdessä asiantuntevan koulutuksen ja seurannan avulla mahdollistavat suorituskykyiset kuljetukset polttoainetaloudesta tinkimättä.

Älykäs kaluston hankinta ja hallinta mahdollistavat älykkään liiketoiminnan, jossa huomioidaan kaluston kokonaistaloudellisuus sen elinkaaren aikana.

Koulutusta, sparrausta ja hyviä tuloksia

Älykäs kuljetus -testijaksoon osallistuu noin 20 kuljetusliikettä, joista jokainen saa käyttöönsä viikoksi omaan kuljetustehtäväänsä uuden Volvo FH Polttoaine ja Suorituskyky -kuorma-auton. Oikeanlaiset erittelyt varmistavat omalta osaltaan kuorma-auton tuottavuuden.

Ennen testijaksoa Volvo Trucksin kouluttajat perehdyttävät kuljettajat kuorma-auton ominaisuuksiin ja polttoainetaloudelliseen käyttöön. Testiviikon aikana Volvon polttoainetalouspalveluiden ja kuljettajakoulutuksen asiantuntijat sparraavat kuljettajia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Syksyllä testijakson tuloksista ilmestyy raportti.

Arto Taipola kertoo, että kolmen ensimmäisen testiviikon aikana Volvon I-Shift DC - kaksoiskytkinvaihteisto on saanut eniten kiitosta. Kuljettajat ovat todenneet, että veto säilyy tasaisena mäen päälle saakka, eikä vaihteiden vaihtoa huomaa, vaikka päällä on täysi kuorma.

Volvo FH:n alhainen polttoaineenkulutus on yllättänyt monet osallistujat. Kuljettajien mukaan kuorma-auton taloudellisen ja tehokkaan käytön on oppinut nopeasti. Osallistujien on ollut helppo seurata ja parantaa omaa suoritustaan helppokäyttöisen Dynafleet-mobiilisovelluksen avulla.

Mukana olleet kuljettajat ovat arvostaneet myös Volvo FH:n suorituskykyä, henkilöautomaista ohjausta, ajoasentoa ja ohjaamon selkeyttä.

– Viikko on ollut niin hyvä kokemus, että kaikki eivät olisi halunneet luopua testiautosta kokeilujakson jälkeen, Taipola sanoo.