Tapahtumat

IAA 2018 – Hyötyajoneuvot sähköistyvät vauhdilla

Maailman suurin hyötyajoneuvonäyttely: IAA 2018 järjestettiin nyt 67. kertaa, paikkana Hannoverin messukeskus Saksassa. Valtavan kokoisella alueella oli tänä vuonna ennätysmäärä näyttelyalaa, peräti 282 000 neliömetriä. Näytteilleasettajia oli yhteensä 2174 peräti 48 eri maasta. Kaksi vuotta sitten maita oli edustettuna vielä neljä enemmän, mutta näytteilleasettajien määrä oli jälleen kasvanut yli sadalla. Kävijöitä tapahtumassa vieraili kahdeksan päivän aikana noin 250 000.

Vision Urbanetic on Mercedes-Benzin konsepti uuden autonomisen liikkumisen aikaan kaupunkiympäristöissä. Vision Urbanetic on itseohjaava ja sähkötoiminen alusta, jonka kuljetusmoduuli voidaan vaihtaa matkustajakäyttöön tai tavarankuljettamiseen.

IAA-messut ovat keskeinen tapahtuma uusien tuotteiden esittelyyn ja tälläkin kertaa nähtiin lukematon määrä lanseerauksia. Hyötyajoneuvojen sähköistyminen oli näyttelyn johtava teema. Aiemmin futuristina tulevaisuuden visioina esitellyt täyssähköiset pakettiautot alkavat olla valmiita sarjatuotantoon ja myös keskiraskaat kuorma-autot sähköistyvät. Näiden lisäksi tapahtumassa esiteltiin useita vaihtoehtoisia ratkaisuita niin sanotun viimeisen mailin kuljetuksiin kaupunkialueilla, joissa hiljaisuus ja päästöttömyys ovat tärkeitä arvoja.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.