Puutavara-autoilu

Puutavara-autotilastot 2021 - Komponenttipula ahdistaa

Vuonna 2021 puutavara-autojen työllisyystilanne oli korkealla tasolla ja myös autojen kauppa kävi vilkkaana. Varsinkin loppuvuotta kohti komponenttipula kuitenkin hidasti toimituksia. Kun autokauppaa tehtiin saman aikaisesti hyvällä tasolla, niin lähes kaikilla valmistajilla oli vuodenvaihteessa ennätyksellisen suuri tilauskanta. Kustannusten nousupaine varjostaa kuluvaa vuotta, josta kuitenkin odotetaan kokonaismarkkinaltaan edellistä parempaa.

Scania timmerbil
Faktaa tilastoista: Metsätransin puutavara-autotilastot tehdään vuodenvaihteen kantatilastojen perusteella. Kuukausittain tehtäviin rekisteröinteihin verrattuna luvuissa saattaa olla pieniä eroja. Vuoden mittaan autoja voidaan myydä eteenpäin, niitä voi tuhoutua jne. Tällä tavalla saadaan luotettavin selvitys vuosittaisesta autokannan kehityksestä. Tietojen lähde: Traficom

Kokonaismarkkinat

Kuorma-autojen kokonaismarkkina yli 16 tonnisissa nousi edellisvuodesta 4,5 prosenttia ollen nyt 2426 kpl, Volvo oli markkinajohtaja jo toista vuotta peräkkäin. Komponenttipula pienensi kokonaismarkkinaa ja pidensi toimitusaikoja. Tänä vuonna toimitettava kalusto on jo pääosin myyty, kokonaismarkkinasta odotetaan viime vuotta suurempaa. 

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.