Tapahtumat

Kuljetusmessut palasivat kuuden vuoden tauon jälkeen

Suomen suurin kuljetusalan ammattitapahtuma Kuljetus 2023 -messut järjestettiin kuuden vuoden mittaiseksi venähtäneen tauon jälkeen 25.-27.5.2023 messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä. Vaikka alan kokoontumista jouduttiin odottamaan pari ylimääräistä vuotta, aivan edelliskerran veroisiin kävijämääriin tapahtuma ei yltänyt. Messuihin tutustui kolmen päivän aikana hieman yli 13 000 kävijää, mikä tarkoitti noin 20 prosentin laskua vuodesta 2017.

Kuljetus 2023
Kuljetusmessut järjestettiin Jyväskylässä kuuden vuoden tauon jälkeen toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Vuoteen 2017 verrattuna näytteilleasettajia oli nyt suunnilleen yhtä paljon, noin 200, mutta näyttelypinta-alaa oli käytössä hieman vähemmän. Viimeksi 31 000 neliötä, nyt 27 000. Myös kävijämäärä laski lähes viidenneksen. Siinä missä vielä ennen koronaa messuvieraita kävi lähes 16 000, nyt määrä jäi 13 000 tasolle, komea lukema toki sekin. Kuva on otettu avauspäivänä messujen jo sulkeuduttua.

Näytteilleasettajia messuilla oli entiseen tapaan, yli 200 ja näyttelypinta-alaakin oli käytössä noin 27 000 neliön verran. Tapahtumasta vastaavan Jyväskylän Messujen myyntipäällikkö Hannu Mennala kertoi heidän olevan tyytyväisiä messuihin, ja myös näytteilleasettajilta tulleen kiitosta. Metsätransin tapahtuman aikana ja sen jälkeen haastattelemat näytteilleasettajat antoivat hieman kaksijakoista palautetta. Etenkin suuret maahantuojat kehuivat tapahtumaa vuolaasti, mikä onkin ymmärrettävää, kun Autotuojat- ja teollisuus ry kuuluvat sen järjestäjiin. Vastaavasti pienempien toimijoiden suusta tuli myös hieman kritiikkiä, laskenut kävijämäärä oli pantu merkille osastoilla jo ennen virallisten lukujen julkistamistakin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.