Kuljetus

Polttoainetestausjakso johti jättikauppaan

– Italialainen kuljetusyhtiö tilasi 1000 Volvo FH:ta I-Savella

Italialainen kuljetus- ja logistiikkayhtiö Lannutti Group valitsi I-Save -toiminnolla varustetun Volvo FH -kuorma-auton vuoden kestäneen mittavan polttoainetestausjakson tulosten perusteella ja tilasi 1000 kappaletta I-Save -toiminnolla varustettua Volvo FH -kuorma-autoa. 10% polttoainesäästöt vakuuttivat yrityksen.

Ympäristönäkökulmat korostuvat jatkuvasti kaikilla toimialoilla. Liikenteen osalta merkittävimmät ponnistukset ympäristön kannalta ovat toimialan yhteiset tavoitteet CO2-päästöjen vähentämiseksi. Vaihtoehtoiset käyttövoimat, kuten kaasu- ja sähkö, valtaavat koko ajan alaa enemmän, mutta on tärkeää panostaa myös perinteisen diesel-tekniikan ympäristönäkökulmiin, sillä diesel tulee toimimaan merkittävänä käyttövoimana vielä vuosia eteenpäin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo Trucks lanseerasi keväällä 2019 polttoaineen säästämisen kannalta olennaisia edistysaskeleita ottavan uuden sukupolven Volvo I-Save -toiminnon, jonka sydän polttoainesäästössä on Volvo D13TC -moottori. Se on yhtiön tähän mennessä polttoainetehokkain moottori. I-Save -toiminnolla varustettua D13TC -moottoria on saatavissa Volvon FH -kuorma-autoon ja toiminto on parhaimmillaan kaukokuljetuksissa, jossa se vähentää polttoainekuluja jopa 10 %. Myös ajettavuuden kannalta I-Save on nautinnollinen: sillä voi ajaa pidempään pienemmillä kierroksilla ja suuremmalla vaihteella, joten ajokokemus on tasainen ja hiljainen. Myös vääntöä saa käyttöön laajalla alueella.

Jättikaupat Italiassa

Italialainen kuljetus- ja logistiikkayhtiö Lannutti Group on juuri vahvistanut 1000 uuden polttoainetta säästävällä I-Save -toiminnolla varustetun Volvo FH -kuorma-auton jättitilauksen. Lannutti Groupin tavoitteena on vähentää polttoaineenkulutusta 10 prosentilla ja pienentää hiilidioksidipäästöjä. Lannutti Group toimii kahdeksassa Euroopan maassa 1800 kuorma-auton voimin.

Lannutti Group luottaa vahvasti Volvon polttoainetekniikkaan. Yrityksen päätös sijoittaa 1000 uuteen Volvo FH -kuorma-autoon pohjautui massiiviseen vuoden kestäneeseen polttoainetestaukseen, jossa vertailtiin I-Savella varustettua uutta Volvo FH -kuorma-autoa muihin kuorma-autoihin. Tuloksena oli merkittävä 10 prosentin vähennys polttoaineenkulutuksessa verrattuna muuhun testikalustoon.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kaluston luotettavuuden lisäksi meille on tärkeää pitää kuorma-auton paino mahdollisimman alhaisena suuren hyötykuorman mahdollistamiseksi ja polttoaineenkulutuksen minimoimiseksi. Testijakson jälkeen päätimme, että kaikkien uusien Volvo-kuorma-autojen tulisi olla I-Save -kuorma-autoja , kertoo Lannutti Groupin toimitusjohtaja Valter Lannutti.

Lannuttin uudet Volvo FH I-Save -kuorma-autot toimitetaan yritykselle vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Lannutti Groupin toimitusjohtaja Valter Lannutti.