Kuljetus

DHL Freight ja Volvo Trucks nopeuttamassa siirtymistä fossiilittomaan liikenteeseen

Euroopan johtaviin maanteiden tavaraliikenteen kuljetuspalveluiden tuottajiin kuuluva DHL Freight ja Volvo Trucks tekevät tiivistä yhteistyötä nopeuttaakseen raskaiden sähkökuorma-autojen käyttöönottoa alueellisessa liikenteessä Euroopassa. Yritysten yhteiset ponnistelut ovat tärkeä askel kohti ilmastoneutraaleja liikenneratkaisuja.

Sähkökuorma-autoja on toistaiseksi käytetty pääasiallisesti lyhyemmän matkan kuljetuksissa kaupunkien keskustoissa ja kaupunkien lähialueilla. Nyt DHL Freight ja Volvo Trucks ovat aloittaneet pitkän matkan raskaisiin kuljetuksiin keskittyvän yhteistyöhankkeen, joka kattaa maailmanlaajuisesti ensimmäisen pilottitestin täysin sähköiselle kokonaispainoltaan enintään 60 tonnia painavalle Volvo FH -kuorma-autolle. Maaliskuusta lähtien sähköinen Volvo FH -kuorma-auto liikennöi kahden etäisyydeltään noin 150 kilometrin päässä toisistaan olevan DHL-tavaraliikenneterminaalin välillä Ruotsissa. Kokeilun aikana Volvo Trucks ja DHL keräävät tärkeää kokemusta ja taustatietoa latausinfrastruktuurista ja sen käyttötarpeista. Kokeilussa saadaan tietoa muun muassa ajetun matkan, kuorman painon ja latauspisteiden etäisyyksien välisten suhteiden vaikutuksista toisiinsa päivittäisessä maanteiden tavaraliikenteessä ja tulosten perusteella niitä osataan jatkossa suunnitella tarpeet täyttävästi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo Trucksin tapaan DHL pyrkii aktiivisesti pienentämään hiilijalanjälkeään. Vastuulliset ja kestävän kehityksen ratkaisut ovat tärkeä osa yrityksen strategiaa.

- Tavoitteenamme on vähentää yrityksemme logistiikkaan liittyvät päästöt nollaan. Tässä tavoitteessa on jo saavutettu tärkeitä virstanpylväitä: koko konsernin hiilidioksiditehokkuus on parantunut 35% vuoteen 2007 verrattuna. Tarvitsemme kuitenkin innovatiivisia teknisiä ratkaisuja ja vahvoja kumppanuuksia matkallamme tavoitteissamme eteenpäin. Olen vakuuttunut siitä, että vahva yhteistyömme Volvo Trucksin kanssa tukee meitä kunnianhimoisten ympäristötavoitteidemme saavuttamisessa maanteiden tavaraliikenteen alalla, sanoo DHL Freightin toimitusjohtaja Uwe Brinks.

- Logistiikka-alalla on edessään valtava haaste – joka samalla pitää nähdä myös suurena mahdollisuutena - tavaraliikenteen hiilidioksidipäästöjen pienentämisessä. Yhteistyö Volvo Trucksin kanssa auttaa DHL Freightia ottamaan entistäkin suuremman roolin siirtymisessä vastuullisiin ja kestävän kehityksen mukaisiin kuljetusratkaisuihin ja on tärkeässä osassa strategiaamme kohti ilmastoneutraalia liikennettä, kertoo DHL Freight Swedenin toimitusjohtaja Robert Zander.

Volvo Trucks panostaa suuresti kehitykseen kohti fossiilittomia kuljetuksia muun muassa tekemällä jatkuvaa kehitystyötä sähkökuorma-autojen saralla ja tekemällä siirtymisen sähköiseen kuorma-autokalustoon mahdollisimman saumattomaksi ja tehokkaaksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kuljetusliiketoiminta muuttuu nopeasti ja vastuullisuus on koko ajan yhä tärkeämpi liiketoimintaetu monille asiakkaillemme. Tarjoamme tehokkaita kuljetusratkaisuja, jotka auttavat siirtymään nopeasti fossiilittomiin polttoaineisiin, kuten sähköön. Meillä on pitkäaikainen suhde DHL:n kanssa. Heidän laajan ja maailmanlaajuisen logistiikan asiantuntemuksensa ansiosta voimme yhdessä löytää tärkeitä havaintoja sähköistymisen vaatimuksista ja sovittaa niitä asiakkaiden tarpeisiin, toteaa Roger Alm, Volvo Trucksin toimitusjohtaja.

Volvo Trucksilla kaupunkijakeluun tarkoitetut Volvo FL Electric ja Volvo FE Electric -täyssähkökuorma-autot ovat nyt jo sarjatuotannossa. Tänä vuonna Volvo Trucksin sähkökuorma-autojen mallisto laajenee myös raskaisiin kuorma-autoihin.

- Tavoitteemme on, että vuoteen 2040 mennessä koko myynnissä oleva kuorma-automallisto on täysin fossiilivapaata, Roger Alm toteaa.