Ajankohtaista

Stora Enso edistää Oberstdorfin MM-kisojen vastuullisuutta

Stora Enso on Oberstdorfissa Saksassa järjestettävien pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen pääyhteistyökumppani. Stora Enso toimittaa 23.2.–7.3. järjestettäviin kisoihin uusiutuvia puusta valmistettuja tuotteita ja innovaatioita, joilla varmistetaan korkealuokkainen, vastuullinen ja ilmastoystävällinen tapahtuma.

- Covid-19-pandemian takia kisat järjestetään tänä vuonna poikkeavalla tavalla, mutta niistä on silti mahdollista tehdä erittäin vastuullinen urheilutapahtuma. Olemme ylpeitä ja innostuneita pääyhteistyökumppanuudestamme. Toimitamme Oberstdorfiin valikoiman uusiutuvia ja kierrätettäviä tuotteita ja osallistamme paikallista yhteisöä tekoihin, jotka tukevat kiertobiotaloutta, sanoo Stora Enson yritysvastuujohtaja Annette Stube.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ympäristöystävälliset tuotteet

Stora Enson uusiutuvat tuotteet on suunniteltu korvaamaan muovia ja muita fossiilipohjaisia materiaaleja. Urheilijoiden, valmentajien, median ja tapahtumajärjestäjien kisoissa käyttämiin ympäristöystävällisiin tuotteisiin kuuluvat palkinnot, palkintokorokkeet, lähtö- ja maaliportit sekä kisalaskuri. Stora Enso toimittaa myös mitalien säilytysrasiat, toimistopaperia, ruokakulhoja, paperimukeja ja kasseja sekä virallisen Junghansin MM-kellon ainutlaatuisen säilytysrasian. Kaikki tuotteet on tehty uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista.

Paikallisyhteisön osallistaminen

Stora Enso tukee Oberstdorfin paikallista yhteisöä kahden hankkeen avulla. Ensimmäisessä hankkeessa sponsoroidaan puun taimia lähellä Oberstdorfin hiihtostadionia tehtävään metsitysprojektiin. Projekti toteutetaan yhdessä Bavarian State Forestin kanssa. Toisessa hankkeessa Stora Enso järjestää piirustuskilpailun Oberstdorfin alakoulussa. Hanke toteutetaan yhdessä Oberstdorfin MM-kisojen paikallisen kisajärjestäjän kanssa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Pitkän aikavälin sitoumus

Hiihdon MM-kisojen kanssa solmittu yhteistyökumppanuus on Stora Ensolle pitkäaikainen sitoumus. Oberstdorfin vuoden 2021 kisat ovat jo neljäs kerta, kun yhtiö on mukana tukemassa MM-hiihtoja. Yhtiö oli pääyhteistyökumppani niin Itävallan Seefeldin kisoissa vuonna 2019 kuin Lahden kisoissa vuonna 2017 ja toimi yhteistyökumppanina Ruotsin Falunissa vuonna 2015. Stora Enso on myös Slovenian Planicassa vuonna 2023 ja Norjan Trondheimissa vuonna 2025 järjestettävien kisojen pääyhteistyökumppani.