Kuljetus

Toyota Yaris on valittu Vuoden Autoksi 2021

Uusi, neljännen sukupolven Toyota Yaris on voittanut 2021 Car of the Year- eli Vuoden Auto 2021 -tittelin.

Yhteensä 59 autotoimittajaa ympäri Eurooppaa muodostavat Vuoden Auto -tuomariston, ja tuomariston valinta vuonna 2021 oli sama kuin vuonna 2000 - tuolloin voiton vei ensimmäisen sukupolven Yaris. Myös toinen ja kolmas sukupolvi pääsivät esittelyvuosinaan tuomariston finaalijoukkoon mukaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tuomaristo arvosti erityisesti Yarisin hybriditeknologiaa, joka mahdollistaa jouhevan ajamisen, pienet päästöt sekä maltillisen hankintahinnan. Ei tarvitsekaan erillistä selitystä, miksi euroopanlaajuisesti yli 80 % uuden Yarisin ostajista on päätynyt hybridiin. Yaris sai tunnustusta myös designistaan, suorituskyvystään sekä luokkansa ehdotonta kärkeä edustavasta turvallisuusvarustelusta.

Lisäksi Vuoden Auto -tuomaristo arvosti erityisesti Toyotan onnistunutta paluuta intohimoa ja tunteita herättävien urheilullisten autojen pariin GR Yaris -mallin lanseerauksen myötä.

Vuoden Auto -palkinto ajoittui sopivasti ajankohtaan, jolloin Yaris on noussut Euroopan myydyimmäksi autoksi. Tammikuussa 2021 Yaris oli Euroopan myydyin automalli, ja vastaavasti helmikuussa 2021 se oli suosituin yksittäinen automalli myös Suomessa. Asiakkaiden voidaan katsoa olevan samaa mieltä Vuoden Auto -tuomariston kanssa!

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tämä on Toyotalle suuri kunnia ja haluan kiittää tuomaristoa heidän huomionosoituksestaan ja tunnustuksestaan. Haluan myös tässä yhteydessä antaa tunnustusta suunnittelutiimiemme toiminnalla niin Euroopassa kuin Japanissa. Uusi Yaris on paras Yaris ikinä, ja kuten Akio Toyoda tahtoikin, se saa hymyn asiakkaidemme huulille, Matt Harrison, Toyota Motor Europen Executive Vice President kommentoi voittoa.

Vuoden Auto -voitto on Toyotalle kolmas. Ensimmäinen voitto saavutettiin 2000 (Yaris), ja sitä seuraavat Prius (2005) ja nyt uusi Yaris (2021).