Metsäkoneurakointi

Tutkinnoilla osaamista metsäalalle

Osaamiskartoitukseen kuuluu oleellisena osana palautekeskustelu.

Metsäkoneyrittäminen on yksinkertaista. Laitetaan puu poikki ja tuodaan puutavara tienvarteen. Helppoa kuin heinän teko. No, ei heinänkään teko ole aivan helppoa Suomen vaihtelevassa kesäsäässä. Myöskään puunkorjuu, ilmaston muutoksen sulattamissa talvileikikoissa, uudistunein metsänkäsittelyohjeiden, tuotosvaatimusten ja metsätalouteen ulkopuolelta kohdistuvien vaateiden alaisena, ei kokeneellekaan metsäkoneenkuljettajalle, saati metsäkoneyrittäjälle ole kovin helppoa. Yrittäjän tulee hallita puunkorjuun lisäksi sopimukset, sertifikaatit, rahoituksen kiemurat, työvoiman ja itsensä kouluttaminen sekä huolenpito kokonaisuudessa niin yrityksestä kuin kaikista työntekijöistä.

Oppilaitosten tehtävä yhteiskunnassa on kouluttaa osaavaa työvoimaa ja kehittää työelämää koulutuksen keinoin. Osaavan työvoiman kouluttaminen voidaan jakaa kahteen osaan. Ensimmäinen ja perinteisesti suurin kouluttamisen volyymi on suuntautunut uusien alalle tulevien työntekijöiden kouluttamiseen. Alalle tulokoulutuksena on useimmiten oman alan perustutkinto. Metsäalalla se on metsäalan perustutkinto.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.