Metsäteollisuus

Valmetille pehmopaperilinjan tilaus Turkista

Valmet asentaa kolmannen Advantage DCT -pehmopaperilinjan Aktül Kagıtin Pamukovan tehtaalle Turkkiin.

Valmet toimittaa Aktül Kagit Üretim Pazarlama A.S. -yhtiölle Turkkiin kolmannen pehmopaperin tuotantolinjan, mukaan lukien massankäsittelyn, automaatiojärjestelmän sekä Focus-uudelleenrullaimen. Uusi Advantage DCT 200 -pehmopaperilinja asennetaan yhtiön Pamukovan tehtaalle, joka sijaitsee Sakaryan maakunnassa Turkissa. Linjan on määrä käynnistyä vuoden 2022 toisella neljänneksellä.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Valmet on toimittanut aiemmin kaksi Advantage DCT 200TS -pehmopaperilinjaa samalle tehtaalle. Nämä linjat käynnistettiin vuosina 2011 ja 2016.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ensimmäisen pehmopaperikoneemme käynnistyksestä saakka olemme tehneet lujasti töitä tuotantomme ja toimintamme jatkuvan parantamisen eteen uusinta teknologiaa hyödyntäen. Valmetin Advantage DCT 200 -teknologia, muun muassa joustava Advantage ViscoNip -puristusteknologia, on vaikuttanut voimakkaasti menestykseemme. Meille on luonnollista jatkaa yhdessä Valmetin ja heidän tiiminsä kanssa myös tässä kolmannessa projektissa, sanoo Aktül Kagıt Üretim Pazarlaman toimitusjohtaja Sener Astan.

- Olemme hyvin tyytyväisiä päästessämme jatkamaan pitkää ja hedelmällistä yhteistyötämme Aktül Kagitin kanssa ja tukemaan yhtiön tulevaa menestystä. On aina ilo tehdä yhteistyötä sellaisten yritysten kanssa, jotka tavoittelevat parasta teknologiaa, älykästä tehdassuunnittelua ja erinomaista tiimityötä, sanoo Valmetin Pehmopaperitehtaat-liiketoimintayksikön myyntijohtaja Björn Magnus.

Toimituksen tekniset tiedot

Valmetin toimituslaajuuteen kuuluu kokonainen pehmopaperin tuotantolinja, joka sisältää massankäsittelyjärjestelmän ja Advantage DCT 200TS -pehmopaperikoneen. Pehmopaperikoneen varustukseen kuuluu OptiFlo II TIS -perälaatikko, Advantage ViscoNip -puristin, Advantage ReDry -järjestelmä sekä valurautainen jenkkisylinteri. Toimituksessa käytetään Advantage-pehmopaperiteknologiaa, ja se sisältää AirCap-huuvan, WetDust-pölynkäsittelyjärjestelmän ja SoftReel-rullaimen. Lisäksi asennetaan Focus Reelite 25 ENS -uudelleenrullain. Massankäsittelyjärjestelmä sisältää OptiSlush-pulpperit, OptiFiner-kartiojauhimet ja OptiScreen-konelajittimet.

Projektintoteutuspalvelut, kuten kattava suunnittelu, asennusvalvonta, koulutus, käynnistys ja käyttöönotto kuuluvat niin ikään toimitukseen. Lisäksi toimitukseen sisältyy Valmetin DNA -automaatiojärjestelmä sekä Valmet IQ -laatusäätöjärjestelmä, kattaen muun muassa Valmet IQ -pehmeysanturin pehmopaperille.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uuden linjan leveys on 5,6 metriä ja suunnittelunopeus 2 200 m/min. Se lisää Aktül Kagıtin nykyiseen tuotantoon 70 000 tonnia laadukkaita kasvopyyhe-, nenäliina-, WC-paperi- ja pyyhelaatuja vuodessa. Uuden linjan raaka-aineena käytetään ensiökuitua. Tuotantolinja optimoidaan energian säästämiseksi ja lopputuotteen laadun parantamiseksi.

Tietoja asiakkaasta

Aktül Kagit aloitti pehmopaperin tuotannon vuonna 2011. Sen pehmopaperin valmistus ja jalostus tapahtuvat Pamukova-Sakaryassa. Laitoksen kokonaispinta-ala on 200 000 m2 ja vuotuinen kapasiteetti 140 000 tonnia paperintuotannossa ja 120 000 tonnia jalostuksessa.

Aktül Kagıt tuottaa kauppojen omien tuotemerkkien tuotteita johtaville paikallisille ketjuille ja markkinoille sekä ulkomaille. Yhtiö on myös ensisijainen laadukkaiden jumborullien toimittaja monille jalostuslaitoksille sekä kotimaassa että ulkomailla.