Metsäkoneurakointi

Käytetyn koneen kauppaa maailmalle

Markku Riitaojalla oli nuorempana halu ruveta tekemään hirsitaloja. Tavoitteet olivat vientimarkkinoilla, joten perustettu yritys sai kansainvälisen nimen. Suomitukki, eli Finnblock Europa Oy Ltd. Ala osoittautui kuitenkin kovasti kilpailluksi ja Riitaoja päätyi metsäkoneurakoinnin pariin. Konekauppa käynnistyi pikkuhiljaa, kun Saksassa urakoinut Riitaoja alkoi välittää koneita kollegoilleen. Perheen perustamisen jälkeen, lasten ollessa pieniä, reissaaminen alkoi kuitenkin rassata ja urakointi sai jäädä. Konekauppa oli vaivihkaa kasvanut sellaisiin mittasuhteisiin, että leipää riitti pöytään. Viime vuoden aikana Riitaojan kautta kulki peräti 150 metsäkonetta.

Finnblock Oy:n hulppeat toimitilat ovat Lavian keskustassa. Hallin päätyyn tulevien toimistotilojen remontti oli huhtikuun alussa loppusuoralla. Lähinnä ulkomaalaisia vieraita silmällä pitäen saunan kiuaskin oli jo asennettu, mutta kalusteet puuttuivat vielä.

Finnblock Europa Oy Ltd:n historia ulottuu vuoteen 1999. Markku Riitaoja korjasi puuta pääosin Itävalta-Saksa-akselilla, mutta vuosien varrelle mahtuu urakointia myös Sveitsissä, Ranskassa, Sloveniassa ja Ruotsissa myrskytuhoja korjaamassa vuonna 2005. Saksan kielen taidon Riitaoja oli hankkinut jo Hampurissa opiskellessaan ja vuodet keski-Euroopassa syvensivät myös alueen kulttuurin tuntemusta. Näistä molemmista on ollut Riitaojalle paljon hyötyä myös konekauppiaana.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.