Metsäteollisuus

Valmetille laaja sopimus Chilestä

Valmet ja ARAUCO ovat allekirjoittaneet sopimuksen Chilessä sijaitsevan Araucon sellutehtaan 3. linjan kehittämisestä yhdeksi maailman autonomisimmista sellutehtaista. Valmet toimittaa teollisen internetin ratkaisut, jotka koostuvat tehdaslaajuista optimointisovelluksista, edistyneistä ennustus- ja monitorointisovelluksista sekä asiantuntijapalveluista. Tavoitteena on parantaa koko tehtaan tehokkuutta ja kannattavuutta koordinoimalla ja optimoimalla läpi eri prosessialueiden. Asiantuntijatukea annetaan sekä tehtaalla että etänä Pohjoismaissa ja Etelä-Amerikassa sijaitsevien Valmet Performance Centerien kautta.

Araucon tehdas sijaitsee Chilessä Bio Bío -alueella, ja sen uusi linja 3 on parhaillaan rakenteilla. Rakennusprojekti MAPA:n tavoitteena on merkittävästi kasvattaa ARAUCOn tuotantokapasiteettia. Valmet tiedotti vuonna 2018 toimittavansa projektiin sellun kuivatus- ja paalauslinjat, soodakattilan ja biomassakattilan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Aloittaessamme MAPA-projektin suunnittelun vuonna 2011 halusimme, että projekti edustaa todellista panosta alueelle ja on myös nykypäivän ympäristöstandardien mukainen. Alusta lähtien tämä projekti sisälsi muun muassa laajan investointiohjelman teknologiaan, energiatehokkuuteen ja big-datan hyödyntämiseen, tehden prosesseista entistä tehokkaampia. Kumppanuutemme Valmetin kanssa on uusi askel projektin kestävässä kehityksessä. On välttämätöntä, että meillä on maailmanluokan kumppani, joka täyttää standardit ja tarjoaa parhaan saatavilla olevan tekniikan, sanoo ARAUCOn henkilöstö- ja kestävän kehityksen johtaja Charles Kimber.

- Tämä on todellinen kumppanuus, jossa olemme yhdessä räätälöineet ARAUCOn tarpeisiin parhaan ratkaisun. Tämän kumppanuuden avulla voimme maksimoida tehtaan tuotannon ja siirtyä kohti autonomista tehdasta. Tässä projektissa hyödynnämme kattavaa prosessi- ja automaatiotaitoamme ja yhdistämme vahvan paikallisen läsnäolomme Etelä-Amerikassa maailmanlaajuisiin resursseihimme. Ensimmäisessä vaiheessa yhteinen tavoitteemme ARAUCOn kanssa on varmistaa MAPA-projektin onnistunut käyttöönotto ja tuotannon nopea lisääminen sekä parantaa tehtaan yleistä tehokkuutta ja kannattavuutta tulevina vuosina, sanoo Valmetin Andien alueen johtaja Félix Hernaiz.

Teknistä tietoa toimituksesta

Sopimukseen kuuluu useita Valmetin tehdaslaajuisia optimointisovelluksia, jotka tarjoavat täysin uuden tavan parantaa tehtaan kannattavuutta. Optimointisovellukset hyödyntävät prosessioptimointia tehdaslaajuisten päätösten automatisoimiseksi ja prosessialueiden toiminnan koordinoimiseksi luomalla tuotanto- ja laatusuunnitelmat kullekin prosessialueelle tuotannon lisäämiseksi ja kustannusten vähentämiseksi. Lisäksi Valmet toimittaa optimointi-, seuranta- ja ennakointisovellukset valituille prosessialueille keskittyen sellunkuivaukseen sekä biomassa- ja soodakattiloihin. Optimointi perustuu Valmetin kappa-, kirkkaus- ja alkalianalysaattoreilla tehtäviin mittauksiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Valmet tarjoaa asiantuntijatukea tehtaalla ja etänä Valmet Performance Centereistä Etelä-Amerikassa ja Pohjoismaissa. Valmetin asiantuntija on päivittäin tehtaalla ja Valmetin erityisasiantuntijat vierailevat tehtaalla useita kertoja vuodessa arvioidakseen tehtaan suorituskykyä. Viiden vuoden sopimuskauden aikana toteutetaan kattava Data Discovery tiedonhankinta- ja analysointipalvelu.

- Tässä sopimuksessa yhdistyvät tehdaslaajuinen optimointi, prosessinohjausjärjestelmät (APC), analyysisovellukset ja etäpalvelut Valmet Performance Centeristä. Käytämme Valmetin asiakasportaalia digitaalisena yhteistyötilana tarjotaksemme helpon pääsyn edistyneisiin sovelluksiin ja yhteyden Valmetin asiantuntijoihin, sanoo Valmetin teollisen Internetin johtaja Jari Almi.