Metsäkoneurakointi

Loimaan ketjutehtaalla yli satavuotinen historia

Nordic Traction Group on yksi maailman johtavista ammattikäyttöön tarkoitettujen liukuesteiden valmistajista. Sen tuotteita käytetään vaativissa olosuhteissa monenlaisissa eri ajoneuvotyypeissä, erityisesti metsätaloudessa. Yhtiöllä on tuotantoa kahdessa tehtaassa, Loimaalla Suomessa sekä Dumfriesissa Skotlannissa. Marraskuussa 2018 yhtiö sai uuden, pitkäaikaisen omistajan AB Max Sievertin.

Hirvikoski tuotti energiaa, minkä johdosta tehdas alun perin rakennettiin Loimaalle 1886. Voimalaitosta ei enää ole. Nykyisin tässä tilassa tehdään mm. ketjujen karkaisua ja metsäketjujen koontaa.

Nordic Traction Groupin Loimaan tehtaan historia ylettyy aina vuoteen 1886, jolloin Loimijoki Spikfabrik perustettiin. Liukuesteketjuja tehtaalla on valmistettu 1930-luvulta lähtien ja tällä hetkellä ulos tulee noin 20 000 ketjuparia vuodessa. Telojen valmistus on keskittynyt Skotlantiin ja jatkunut myös jo 30 vuoden ajan. Molemmista tehtaista tuotteet toimitetaan suoraan konevalmistajille ja muihin jakelukanaviin yli 30 maahan. Vuoden 2018 myynnistä telojen osuus oli puolet. Ensiasennuksena metsäteloja ja -ketjuja menee 35-40 prosenttia.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.