Tapahtumat

ExpoDrev 2018 -näyttely Krasnojarskissa

Kansainvälinen metsäalan näyttely ExpoDrev 2018 järjestettiin Vologdassa 4.–7. syyskuuta 2018. Tämä jokavuotinen tapahtuma järjestettiin nyt 20. kerran. Messuille osallistui 144 näytteilleasettajaa neljästätoista eri maasta. Näyttely järjestettiin teräkseen ja lasiin verhoillussa Siberia-messukeskuksessa ja sen piha-alueella, jonne oli koottu isot näyttelyesineet kuten metsäkoneet, kurottajat, puutavara-autot ja maanrakennuskoneet – näitä oli esillä nelisenkymmentä kappaletta. Sisäosastoilla pääsi tutustumaan mm. mekaanisen puunjalostuksen koneisiin. Tapahtumaan tutustui hieman alle 2000 kävijää 900:sta yrityksestä.

Krasnojarskin alueen metsävarat ovat muhkeat 11,7 miljardia m³. Kestävä hakkuupotentiaali on 82 miljoonaa m³ vuodessa, josta tänä vuonna korjattaneen noin 25 miljoonaa m³. Puunkorjuu toteutetaan lähes yksinomaan päätehakkuina – poimintahakkuita suoritetaan erityiskohteilla. Siperiassa käytetään puunkorjuussa 50% tavaralajimenetelmää ja 50% kokopuumenetelmää. Kokopuumenetelmässä käytetään kaato-kasauskoneita, laahustraktoreita ja prosessoreita. Kokopuumenetelmä on kannattava isoilla leimikoilla, joissa runkoluku on suuri ja puun koko iso. Tyylipuhtaassa kokopuumenetelmässä puut kuljetetaan karsinnan ja latvan katkaisun jälkeen pitkänä jatkojalostukseen, mutta se on nyky-Siperiassa jo erittäin vähäistä. Tavallisesti puut katkotaan 4 m ja 6 m pituuksiin jo palstalla kaukokuljetusta varten. Monasti talteen otetaan vain tukkiosuus massatehtaiden kaukaisen sijainnin takia. Tällöin hakkuutähteet ja rungon kuituosuus latvuksineen poltetaan palstalla.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.