Metsäteollisuus

Stora Enso ja Tornator istuttavat tänä vuonna 14 miljoonaa uutta puuta suomalaismetsiin

Stora Enson ja Tornatorin metsänuudistustöissä huolehditaan miljoonien puuntaimien pyrähtämisestä kasvuun. Jalostettujen taimien ja puunsiementen ansiosta metsä kasvaa jopa 20 prosenttia nopeammin kuin luontaisesti syntyneet puut.

Keväällä Suomessa alkoi noin 150 päivän mittainen metsänistutuskausi. Se tarkoittaa Stora Enson ja Tornatorin istutustyömailla yli 90 000 taimen päivävauhtia. Tornator on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja ja Stora Enson yhteistyökumppani metsänhoito- ja metsänuudistustyömailla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Keväällä laajentunut metsäpalveluyhteistyömme tuo nyt hyötyä ympäri maan, kun Tornatorin laaja osaaminen ja kokemus on tarjolla Stora Enson yksityismetsänomistaja-asiakkaille. Taimien istuttaminen ja sitä seuraavat metsänhoitotyöt ovat tärkeimpiä ilmastotekoja, joita metsissä voidaan tehdä. Jalostettu taimi kasvaa noin 20 prosenttia nopeammin kuin luontaisesti syntynyt puu. Mitä paremmin puusto kasvaa, sitä paremmin se sitoo myös hiiltä, sanoo Stora Enson metsänhoitopäällikkö Kari Kuusniemi.

- Eteläisimmässä Suomessa pääsimme istutustöihin jo huhtikuussa. Pääosa taimista istutetaan keväällä, mutta istutuksia tehdään myös syksyllä. Tänä vuonna istutamme yhteensä noin 14 miljoonaa puuntainta Tornatorin omissa ja Stora Enson metsänomistaja-asiakkaiden metsissä. Tämän lisäksi uudistamme noin 5 500 hehtaaria kylvämällä. Metsänviljelykausi työllistää merkittävän määrän metsäalan ammattilaisia, sanoo Tornatorin metsänhoitopäällikkö Jussi Komulainen.

Suurin osa istutustaimista on kuusta, jonkun verran koivuakin. Männyistä suurin osa uudistetaan kylvämällä tai luontaisella uudistamisella.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kevään ja kesän kylvöillä saamme aikaan arviolta 16 miljoonan taimen puuston. Istutustaimet ja kylvöalat mukaan lukien Stora Enson ja Tornatorin tämän vuoden työmailla kasvaa siis pian noin 30 miljoonaa puuntainta tuomassa arvoa niin metsänomistajalle kuin luonnolle ja ilmastolle, Komulainen sanoo.

Stora Enson ja Tornatorin valtakunnallinen yhteistyö metsäpalveluissa alkoi maaliskuussa 2021. Metsänomistajat voivat tilata metsänhoitopalveluja Stora Ensolta kuten ennenkin – ottamalla yhteyttä esimerkiksi oman alueensa metsäasiantuntijaan.