Metsäkoneurakointi

Prosilva esitteli uuden S5-harvesterin

Prosilva S5

Prosilva Oyj toi uuden luokan metsäkoneisiin reilu vuosi sitten maaliskuussa 2020. Pieni, kevyt ja ketterä kone, joka tarjoaa runsaasti tehoa, sekä täyden ulottuman nosturilla vakaan työskentely-ympäristön.

- Prosilva S3 on saavuttanut hyvän suosion asiakkaiden keskuudessa. Useissa keskusteluissa nousi esiin kysymys: ”Saisiko siihen hieman isomman harvesteripään?” Kompromissiin emme lähteneet, vaan kehitimme S3:lle isoveljen, Prosilva S5:n. Suunnittelun lähtökohtana oli sama lähestymistapa ja konsepti; kevyt, kapea ja suorituskykyinen kone yksinkertaisella ja helppohuoltoisella rakenteella. S5 tarjoaa kaikki S3:n edut, mutta astetta järeämmässä paketissa, toimitusjohtaja Keijo Ojala kertoo.

Ketteryyttä, tehokkuutta ja työskentelyn mukavuutta

S5-harvesterissa on kaikki pikkuveljensä S3-mallin ominaisuudet sekä tymäkästi tehoa. Sen nosturijalusta on vahvistettua HD-mallia, mikä mahdollistaa suurempien nostureiden ja hakkuupäiden käytön turvallisesti ja miellyttävästi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kuusipyöräisenä tämä harvesteri on vakaa ja käyttömukava. Mallin pyörästön ansiota (34” takana ja 26,5” edessä) on myös harvesterin voittava ominaisuus, eli sen erinomainen kantavuus pehmeällä alustalla. S5 toimii mahdollisimman vähän jälkiä metsään jättäen myös kapeutensa ja alhaisen painopisteensä ansiosta, suunnittelija Jukka-Pekka Syvälahti täydentää.

- S5-harvesterin ohjaamossa on ilo työskennellä, sillä ohjaamon ergonomia, tilavuus ja näkyvyys ovat huippuluokkaa. Työskentelymukavuutta lisäävät entisestään ohjaamo automaattinen kääntö, sekä lisävarusteinen automaattinen vakautus.

- Prosilva Oyj:n tehtaalla on tehty kovasti kehitystyötä niin tuotteiden kuin tuotannon osalta. Uuden S5 mallin tuotanto käynnistyy heti kesäloman jälkeen elokuussa S3, S4 ja S6 harvesterien rinnalla, Ojala päättää.