Kuljetus

Veho ostaa Latvian Mercedes-Benz-autojen maahantuojan ja jälleenmyyjän

Veho ostaa latvialaisen Domenikssin liiketoiminnan. Domenikssin liiketoiminta koostuu Mercedes-Benz-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnista, jälleenmyynnistä ja huollosta. Yhtiön omistaa Domenikssin hallituksen puheenjohtaja Benita Danilenko.

Suomalainen Veho on vuonna 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin yhteistyökumppaniksi, ja merkki on edelleen Vehon strategian ytimessä. Liiketoiminta koostuu monipuolisista liikkumisen palveluista ja kuljetusratkaisuista henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 1,1 miljardia euroa, josta noin 30 % tuli Ruotsista ja Baltian maista. Yhtiö on perustamisestaan asti ollut saman perheen omistuksessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kaupan myötä Vehon asema Baltiassa vahvistuu merkittävästi. Veho osti vuoden 2019 lopulla Virossa ja Liettuassa toimivan Silberauton liiketoiminnan, ja nyt rinnalle nousee Latvian vahva Mercedes-Benz-liiketoiminta.

Yrityskaupan jälkeen Domenikss jatkaa erillisenä yhtiönä. Yhtiön brändi ja toimipisteet säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Nyt julkistettu yrityskauppa on johdonmukainen askel strategiamme toimeenpanossa ja samalla merkittävä tapahtuma koko toimialalle Pohjoismaissa. Veho kasvaa maailman johtavan autovalmistaja Daimlerin kumppanina Suomessa, Ruotsissa ja tämän yrityskaupan myötä myös kaikissa Baltian maissa. Yhdessä voimme luoda ainutlaatuisia palveluita asiakkaillemme, urapolkuja työntekijöillemme sekä kasvumahdollisuuksia yhteistyökumppaneillemme, toteaa Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

- Olemme tyytyväisiä, että Domenikssin uudeksi omistajaksi tulee Veho, joka on entuudestaan Daimlerin vahva kumppani Suomessa, Virossa, Liettuassa ja Ruotsissa. Veho on perheyritys, kuten mekin, joten uskon kahden yrityksen kulttuurin ja toimintatapojen sopivan hyvin yhteen, sanoo Domenikssin aiempi omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Benita Danilenko.

Osapuolet ovat sopineet yhdessä, että he eivät anna yrityskauppaa koskevia lausuntoja, ennen kuin kilpailuviranomaiset ovat vahvistaneet kaupan.