Ajankohtaista

Koneyrittäjien Suominen: Turveyrittäjien tukitoimiin vauhtia

Valtio on luvannut turveyrittäjille tukea tuotannon rajusta alasajosta ja elinkeinon menettämisestä selviämiseen, mutta käytännössä ei vielä ole nähty euroakaan – saati kuultu, mistä ja miten tukea voi hakea. Turvetuottajien tukitoimiin täytyy saada vauhtia, totesi puheenjohtaja Markku Suominen avatessaan Koneyrittäjien Ratkaisevat tekijät -seminaaria Tampereella.

- Turvetuotannon kohtalo on erinomaisen osuva huono esimerkki siitä, kuinka suuri vaikutus yritystoiminnassa poliittisilla päätöksillä on. Poliittisten päätösten soisi olevan yritystoiminnan edellytyksiä turvaavia eikä tuhoavia, Suominen sanoi.

Suominen totesi, että koneyrittäjät ovat olleet ratkaisevia tekijöitä yhteiskunnan perustoimintojen yläpitäjinä ja pitäneet pyöriä pyörimässä myös korona-aikana. Konetyöaloilla työt on pystytty pääsääntöisesti pitämään käynnissä myös poikkeusolojen aikana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Nyt kun yhteiskunta pikkuhiljaa avautuu ja koronanjälkeinen jälleenrakennus alkaa, on koneyrittäjillä tärkeä rooli myös siinä. Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmassa painotetaan kestävää kasvua, vihreää siirtymää, digitalisaatiota sekä työllisyyden ja osaamisen kehittämistä.

- Toivottavaa on, että näistä osa-alueista saadaan syntymään myös konetyökentälle uutta ja kannattavaa työtä, tekemistä ja tekemisen malleja. Siinä myös meillä yrittäjillä ja meidän sidosryhmillämme on tehtävää, kuinka hyödynnämme omassa yritystoiminnassamme kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän synnyttämät mahdollisuudet, Suominen totesi.