Metsätrans-Lehti Oy
Kuljetus

Nokian Renkaat laajentaa kuorma-autojen rengasvalikoimaansa

– Kuljetustyössä on tärkeää, että raskaan kaluston renkaat valitaan tarkoin käsillä olevaan työhön sopiviksi. Nokian E-Truck -rengasperhe on suunniteltu tarjoamaan luotettavia ja taloudellisia kilometrejä alueellisissa ja keskipitkän matkan kuljetuksissa. Nokian R-Truck -rengasperhe sen sijaan loistaa vaativassa tie- ja maastokäytössä. Nokian Renkaat laajentaa rengasvalikoimaansa uusilla kokovaihtoehdoilla palvellakseen kumpaakin tarvetta entistäkin paremmin.

Keski-Euroopan kaltaisissa paikoissa, joissa kaupungit reunustavat teitä tiheänä nauhana, tarvitaan keskipitkillä matkoilla ja alueellisissa kuljetuksissa luotettavasti palvelevia kuorma-auton renkaita. Ja vaikka talvet eivät aivan Pohjolan lumisuuteen ylläkään, on huojentavaa tietää renkaiden suoriutuvan säästä kuin säästä – ajoittainen lumi ja loska mukaan lukien. Juuri näihin oloihin kehitettiin erinomaisen kilometrituloksen tarjoava, 3PMSF-talvimerkintää kantava Nokian E-Truck -rengasperhe.

- Keskipitkät matkat ja paikalliskuljetukset asettavat renkaille omat vaatimuksensa, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen.

- Nokian E-Truck -rengasperhe on tarkoitettu taloudelliseksi joka sään vastaukseksi näihin vaatimuksiin.

Taloudellinen ohjausakselin rengas

Uusi tuote laajentaa Nokian E-Truck Steer -ohjausakselin renkaiden kokovalikoimaa. Koossa 385/55R22.5 se soveltuu sekä paikalliskujetuksiin että keskipitkän matkan kuljetuksiin tiheästi asutetuilla alueilla.

- Uutuusrengas tarjoaa samaa vakautta ja erinomaisen kilometrituloksen, josta koko Nokian E-Truck -perhe on tunnettu kertoo Teppo Siltanen.

- Lisäksi polttoainetaloutta on parannettu ja lämmönmuodostusta on saatu entistä alhaisemmaksi renkaan matalan vierintävastuksen avulla.

Perävaunun rengas kahteen maailmaan

On/off-road-kuljetukset vievät renkaat kahteen erilaiseen maailmaan. Maantiesiirtymissä ollaan kulloistenkin tienpäällysteiden ja sääolojen armoilla, kun taas maansiirtotyömaa tai kaukainen metsätyömaa vaatii maasto-ominaisuuksia. Nokian R-Truck -rengasperhe on tehty toimimaan molemmissa maailmoissa.

- Maastokäytössä turvallisesta pidosta pitää huolen avoimen pintakuvion hyvä itsepuhdistuvuus, Teppo Siltanen sanoo.

- Turvallisuutta ja taloudellisuutta lisää entisestään viillon- ja murtumankestävä kumiseos, jonka lämmönmuodostus on vähäistä.

Maantieajossa renkaan käyttöikä on niin ikään yksi avaintekijöistä.

- Tasapainoiseksi suunniteltu rengas palvelee hyvin näissä kahdessa erilaisessa ympäristössä, Teppo Siltanen kertoo.

- Nokian R-Truck -sarja on yhtä lailla kotonaan sekä tiellä että työmaalla, ja sen ominaisuudet mahdollistavat pitkän ja huolettoman käyttöiän.

Raskaita lasteja varten tehty

Uusi Nokian R-Truck Trailer -rengas 285/70R19.5-kokoisena on tehty perävaunuihin varta vasten raskaita kuormia ajatellen.

- Puutavarakuljetus on tälle renkaalle täydellinen käyttökohde, kertoo Teppo Siltanen.

- Siinä yhdistyvät raskaat perävaunut, metsätiesiirtymät ja metsätyömailla ajaminen.

Koot ja saatavuus

Sekä Nokian E-Truck Steer 385/55R22.5 että Nokian R-Truck Trailer 285/70R19.5 ovat saatavilla syyskuusta 2021 alkaen.