Metsäkoneurakointi

Metsäkoneurakointi T ja P Pynnönen: Neljän vuosikymmenen savotta

- Toukokuussa tulee 40 vuotta täyteen siitä, kun isäni Tauno perusti veljensä kanssa Ky:n pyörittämään konehommia. Ennen tätä isäni ajeli tukkeja Vapolle yksikseen Nuffieldilla ja peräkärryllä, muistelee Metsäkoneurakointi T ja P Pynnösen vuodesta 2010 yksin omistanut Pasi Pynnönen Hankasalmelta.

Pynnösen 16 metsäkoneen armadaan kuuluu 9 Ponssea, 5 Komatsua ja 2 John Deereä. Konekanta on aika uutta, sillä vuonna 2012 taloon tuli 8 uutta metsäkonetta.

Alkuun Pynnöset harjoittivat urakointia turvesuollakin, mutta vuodesta 1987 alkaen keskityttiin pelkästään metsään. Ensimmäinen moto oli 8-pyöräinen Lokomo 919, jonka Granab 9000 -kuormaimessa oli Ponssen 520 hakkuupää. Vuonna 1992 yritykselle hankittiin ensimmäinen tehdastekoinen moto, Ponsse 15. Kone on yhä iskussa ja mittariin on pyörähtänyt reilut 25 000 tuntia. Hieman jo varakoneen roolissa olevan harvesterin tietotekniikkaa tosin kaipaa tällä hetkellä nörtin herkkiä sormia.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.