Kuljetus

Scania on määritellyt tieteeseen perustuvat hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet

- Kuljetusala on maailman eniten energiaa kuluttavia sektoreita, ja siksi meillä ei ole varaa lykätä sen hiilipäästöjen vähentämistä, Scanian kuorma-autotoimintojen johtaja Stefan Dorski sanoo.

- Tosiasia on, että maailma joutuu vielä pitkään hoitamaan kuljetuksensa polttomoottorilla varustetuilla kuorma-autoilla. Tämä alleviivaa sen, miten tärkeitä uuden moottorialustamme tarjoamat polttoainetehokkuuden parannukset ovat.

Scania esitteli tieteeseen perustuvat hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteensa vuonna 2020 tukeakseen Pariisin ilmastosopimusta – ensimmäisenä suurena raskaiden hyötyajoneuvojen valmistajana. Viime vuosina Scania on jo vähentänyt tuotannossaan sekä omassa kuljetus- ja logistiikkatoiminnassaan syntyviä CO2-päästöjä. Yhtiön vuosikymmeniä kestänyt uuttera työ tuotteidensa polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi on osa Scanian DNA:ta. Sen todistaa Scanian asiakkaiden menestyksekäs toiminta ja menestyksemme lukuisissa tiedotusvälineiden testeissä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Energiatehokkuus on osa perintöämme täällä Scanialla”, Dorski sanoo.

- Lisäksi olemme jo pian kolmen vuosikymmenen ajan olleet se yhtiö, jolla on laajin vaihtoehtoisia tai uusiutuvia polttoaineita käyttämään pystyvä tuotevalikoima. Sekä asiakkaat että lainsäätäjät ovat nyt tietoisia siitä, miten tärkeitä tehokkaasti toimivat polttomoottorit ja uusiutuvat polttoaineet kuten biokaasu ja biodiesel ovat liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen kannalta.

Scania uskoo, että siirtyminen aitoon sähköistettyyn liikennöintiin tapahtuu jo lähitulevaisuudessa. Taitekohta, jonka jälkeen moni asiakas voi todeta tiettyjen toimintojen sähköistykseen panostaminen olevan järkevä investointi sellaisenaan, saavutetaan jo muutaman vuoden kuluttua. Polttomoottorilla varustettu kuorma-auto on silti paras vaihtoehto nykyisten kuljetustehtävien hoitamiseen.

- Yleissuunta on kuitenkin selvä, Dorski sanoo.

- Uskomme, että sähkökäyttöiset kuorma-autot edustavat puolta Euroopan myynnistämme vuoteen 2030 mennessä. Meidän täytyy kuitenkin harjoittaa kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa myös tänään. Tavoitteisiimme pääseminen on Scanian tapa varmistaa, että voimme investoida jatkossakin yhtiömme muutosalueisiin.