Metsätrans-Lehti Oy
Kuljetus

Scanialle digitaaliset taustapeilit

Yhdessä uusien voimansiirtolinjojen ja palvelujen kanssa Scania esittelee premium-luokan autoihinsa suunniteltuja ominaisuuksia ja valinnaisvarusteita. Muutoksista suurin on uusi Scania Mirror View Camera (SMVC) -järjestelmä, jonka ainutlaatuiset ratkaisut tuovat digitaalisen taustapeilijärjestelmän ja ihmisen välisen käyttöliittymän aivan uudelle tasolle. Kuljettajan mukavuutta entisestään lisäämässä on päivitetty verhoilu- ja väriohjelma sekä neljä eri vuodevaihtoehtoa.

- Kehittäessämme Scania Mirror View Camera (SMVC) -järjestelmää halusimme tuoda tarjontaamme jotain aivan uutta, sanoo Peter Hellberg, tuotepäällikkö, Vehicle Accessories, Scania Trucks. Oven viereen, juuri sivuikkunan alle sijoitetun kamerayksikön ansiosta kuljettaja kokee sen, minkä hän näkee näytöstä luontevana; jos kamerat olisivat muualla, vaikutelma ei olisi niin hyvä.

SMVC:llä varustetussa kuorma-autossa on luonnollisesti paljon parempi näkyvyys A-pilareiden tienoilla, mikä on selkeä etu vilkkaassa kaupunkiliikenteessä ja ahtaissa paikoissa. 12,3 tuuman suurresoluutionäyttöjen katsominen on helppoa – ne on sijoitettu A-pilareihin, joten kuljettaja näkee koko tilanteen parilla vilkaisulla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Taustapeilijärjestelmämme ainutlaatuisen rakenteen ansiosta kuljettaja näkee aina ajoneuvon takapään näytössä, Hellberg sanoo.

- Kamerajärjestelmän sovittaminen luontevasti erilaisiin ajoneuvoyhdistelmiin on myös helppoa. Ja kun autossa ei ole tavanomaisia taustapeilejä, näkökenttä A-pilareiden tienoilla suurenee selvästi.

Hämärässä ja yöllä SMVC parantaa näkyvyyttä kuljettajan yönäköä häiritsemättä. Järjestelmä pystyy jopa vaimentamaan takana ajavien ajoneuvojen valojen ja muiden valojen häikäisyvaikutusta.
Kameroiden (auton väreihin maalattavien) suojusten muoto on kehitetty tuulitunnelikokein, jotta ne aiheuttavat mahdollisimman vähän ilmanvastusta. Suojukset ovat taittuvia, ja niissä on tehokas roiskesuojus, joka estää sadepisaroiden pääsyn linssille, ja sähkölämmitys poistaa linssistä huurun, lumen ja jään.

- Koska hyödynnämme perinteisen taustapeilin alempaa kiinnityskohtaa, SMVC voidaan asentaa jälkikäteen useimpiin uuden sukupolven Scania-kuorma-autoihin, Hellberg sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ratkaisu tuo asiakkaalle arvon lisäyksen, se lisää turvallisuutta ja ylellisyyden tuntua riippumatta siitä, tilataanko se uuteen autoon vai jälkiasennuksena nykyiseen kalustoon.

Päivitetyt sisustusvaihtoehdot

Scania esittelee nyt – viisi vuotta uuden kuorma-autosukupolven menestyksekkään esittelyn jälkeen – joukon ohjaamon sisätiloihin kohdistuvia päivityksiä ja parannuksia. Uusia varuste-, verhoilu ja värivaihtoehtoja on lisätty; joitakin nykyisiä on poistettu.

Scania esittelee myös uusia tekstiilivaihtoehtoja vuoteisiinsa. Premium-patjojen päällinen on musta, kun taas kahden muun patjan päällinen on kuvioitu. Matkustajapuolen taittopöytä on saanut tyylikkään, modernin muotoilun.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tarjoamme edelleen jopa neljä erilaista Scania-patjaa: Bonnell, vaahtomuovi, erillisjousitettu sekä levennetyn vuoteen patja, Scania Trucksin tuoteanalyytikko Louise Törnsten sanoo.

Yhteistä niille kaikille on se että ne antavat asiakkaille valinnanvaraa ja mukavan nukkumapaikan.