Kuljetus

Scanian kuljettajakilpailussa Suomessa kisaillaan ensimmäistä kertaa biokaasukäyttöisillä rekkavetureilla

Scanian kuljettajakilpailussa Suomessa kisataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa biokaasukäyttöisillä rekkavetureilla. Vähäpäästöisyys ja puhtaammat polttoaineet onkin nostettu tämän vuoden kilpailun keskiöön. Gasum on yhteistyökumppanina Suomen kilpailussa, joka on osa maailman suurinta kuljettajakilpailua raskaan kaluston ajoneuvojen kuljettajille. 

biokaasu

Gasum on yhteistyökumppanina Scanian kuljettajakilpailussa Suomessa, jossa voitosta mittelöidään ensimmäistä kertaa biokaasulla kulkevilla ajoneuvoyhdistelmillä. Käyttämällä biokaasurekkavetureita kuljettajakilpailussa paitsi ajetaan puhtaammin, myös esitellään kaasukäyttöisiä nykyaikaisia ajoneuvoyhdistelmiä osallistujille. Scanian kuljettajakilpailu on kaikille ammattikuljettajille avoin kansainvälinen kisa.

- Scanian kuljettajakilpailussa ajetaan kahdella biokaasukäyttöisellä rekalla tänä keväänä. Ympäristöystävällisyys on alaamme nopeasti uudistava tekijä sekä kuljettajakilpailumme kantava voima. Siksi halusimme ottaa vähäpäästöisemmät ajoneuvot käyttöön kilpailuumme ensimmäistä kertaa, kertoo valmennuspäällikkö Erno Sirviö Scanialta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Puhtaammat polttoaineet ovat merkittävä teema tämän vuoden kuljettajakilpailussa. Biokaasun käyttäminen voi vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä hiilidioksidipäästöjä jopa 85 prosentilla verrattuna esimerkiksi dieseliin. Tänä vuonna kuljettajia myös mitataan ympäristöystävällisessä ajamisessa. Heille on luvassa paitsi ajo- myös teoriakokeet.

- Tämän vuoden kuljettajakilpailu on osoitus siitä, kuinka hurjasti teknologia on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt. Kilpailuun osallistuu tasokkaita ja osaavia kuljettajia, joista moni ei ole aiemmin ajanut kaasuajoneuvolla. Kilpailu on oiva mahdollisuus esitellä heille uutta kaasuajoneuvoteknologiaa, Sirviö kehuu.

- On kunnia olla mukana yhteistyökumppanina Scanian kuljettajakilpailussa. Kilpailu osoittaa, kuinka kaasu yleistyy raskaassa liikenteessä ja on ratkaisu vähäpäästöiseen liikenteeseen. Kaasukäyttöinen rekkaveturi on käytettävyydeltään ja ajettavuudeltaan vastaavanlainen kuin dieselkäyttöinen rekkaveturi, ja siten oiva ajoneuvo kuljettajakilpailuun. Toivotamme osallistujille menestystä tuleviin aluefinaaleihin!, Gasumin liikenteen Senior Sales Manager Jani Arala kertoo.

Suomen kuljettajakilpailuun ilmoittautuminen alkaa 7.1.2019. Kilpailu huipentuu Kuljetus-Logistiikka-messuilla järjestettävään finaaliin Helsingin Messukeskuksessa 11. toukokuuta. Voittaja edustaa Suomea 25. toukokuuta Euroopan finaalissa Södertäljessä Ruotsissa. Finaalipaikan lisäksi voittaja saa käyttöönsä rekkaveturin Scanian mallistosta.