Puutavara-autoilu

QTeamin vuoden 2021 verkostoyritys: Pölliralli Oy

QTeamin Vuoden Verkostoyritys on valittu jo 15 vuoden ajan. Tänä vuonna Vuoden Verkostoyritys -titteli meni Lappiin Pölliralli Oy:lle.

Pölliralli Oy ajaa puuta Etelä- ja Keski-Lapin alueella. Alpo ja Antti Lappi perustivat yrityksen vuonna 2005. Tällä hetkellä yrityksellä on kolme puutavara-autoa ja kuusi henkilöä vakituisessa työsuhteessa.

- Jos Antilla ei olisi astmanpoikasta, niin tuskin olisi koko yritystä. Hän opiskeli muurariksi, muttei kestänyt rakennuspölyä. Itselläni oli pitkä tausta puunajosta, ja niin me päädyimme yhteistuumin yrittäjiksi, kertoo Alpo Lappi yrityksen alkuvaiheista.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Alpon entinen työnantaja päätti lopettaa ajot Lapissa, joten isän ja pojan mielessä alkoi kyteä oman puutavara-auton osto. Monien vaiheiden kautta oma auto löytyi ja yritystoiminta käynnistyi.

Antti Lappi kertoo kuulleensa QTeam-verkostosta ensimmäisen kerran Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla.

- Näin QTeam-logon tehtaan seinällä ja päätin ottaa hommasta selvää, kertoo Antti.

Yritys on kuulunut verkostoon jo lähes 15 vuoden ajan.

- Meillä etäisyydet ovat pitkät, joten ajojen optimointi on tärkeää. Verkoston sopimukset tuovat toimintaan joustavuutta ja töitä on riittänyt, Antti kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Alpo lisää, että verkoston kautta ohjelmistot ja jatkuva kehittäminen ovat tulleet osaksi arkea.

- Pisimmillään kuljetusetäisyydet ovat jopa 400 kilometrin luokkaa. Parasta tässä hommassa on, ettei yksikään päivä ole samanlainen, sanoo Alpo. Hän kertoo, että kalustoa myös huolletaan ja korjataan itse minkä pystytään.

Monia vaiherikkaita kokemuksia on matkan varrelle mahtunut. Yrityksen joustavuudesta kertoo se, että tällä hetkellä Pöllirallin auto on Taivalkoskella myrskypuita ajamassa. Yritys toimii asiakaslähtöisesti ja tarttuu toimeen siellä missä apua tarvitaan. Myös työnjälki sai äänestäjiltä kiitosta.

Vuoden verkostoyrityksen valinta

Tämän vuoden Verkostoyrityksen valintaan vaikutti se, että Pölliralli on tunnettu joustavuudesta ja hyvästä työn jäljestä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Toiminta on juuri sellaista kuin sen pitää olla ja yrittäjät ovat hyvin yhteistyökykyisiä ja tulevat kaikkien kanssa toimeen, kertoo QTeam-verkoston toimitusjohtaja Pasi Korhonen.