Puutavara-autoilu

Pentti Karvonen laittoi 5-akselisen auton puun kuljetuksiin: Tässä tulee Suomen tuottavin puutavara-auto

Pentti Karvonen mietti tarkasti järkevintä tapaa rakentaa puutavara-auto 76 tonnin painoihin. Lopputuloksena oli yhdistelmä, jossa on 5-akselinen vetoauto ja 4-akselinen perävaunu. Näin vetoautoon saadaan kaksi nippua kuitupuuta tai kolme nippua kolmospuuta. Täysillä painoilla voidaan ajaa nyt joka kilometri.

Iiläinen Pentti Karvonen mietti viime vuoden puolella uuden puutavara-auton hankkimista 76 tonnin painoihin. - Poikien kanssa suunniteltiin mitoitusta. Ei me oltu ostamassa komeutta ja kauneutta, olimme ostamassa kuormatilaa. Kun 76 tonnin painot tuli, niin vain harvalla puulajilla saa täydet painot. Lapissa tilanne on vielä huonompi, siellä ei saa juuri mistään puulajista täysiä painoja, muistelee Pentti Karvonen autonsa hankintaprosessia. Lapin tilanne oli hänelle tuttu, sillä hänen yrityksensä P&A Trans Oy kuljettaa Metsähallituksen puita Sodankylästä Rovaniemen puutavaraterminaaliin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.