Metsätrans-Lehti Oy
Tapahtumat

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Start-up-kilpailu hakee lupaavimpia ja potentiaalisimpia metsäbiotalouden kasvuyrityksiä. PulPaper Awardin saa suomalainen yritys, joka on kehittänyt metsäbiotalousalalle positiivista imagoa tuottavan innovaation, josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Ratkaisu avaa parhaimmillaan myös uusia näkökulmia metsäbiotalousalalla.

Kilpailun järjestää Messukeskus yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n ja Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa. FiBAN on Euroopan suurimpia bisnesenkeliverkostoja, jossa on jäsenenä yli 670 sijoittajaa.

Osallistumisohjeet löytyvät PulPaper-tapahtuman sivuilta osoitteesta www.pulpaper.fi . Kilpailuun voi lähettää ehdotuksia 1.3.2022 saakka. Tämän jälkeen kilpailuraati valitsee ehdotuksista parhaat ideat ja ratkaisut, jotka etenevät tapahtumassa järjestettävään pitchaus-kilpailuun. Raati tekee valintansa pitchaus-esitysten perusteella. Voittajan valinnassa huomioidaan liikeidean innovatiivisuus ja omaperäisyys, tuotteen markkinapotentiaali, liiketoimintasuunnitelman ja sen toteutuksen uskottavuus sekä itse pitch-esitys. Tulokset julkistetaan PulPaper-tapahtuman iltajuhlassa PulPaper Partyssä 30.3.2022.

Start-up-kilpailu järjestetään nyt kolmannen kerran. Edellisen, vuonna 2018 järjestetyn kilpailun voitti Lumir, joka suunnittelee ja tuottaa jälkikaiun tehokkaaseen estämiseen tarkoitettuja seinä- ja kattopintoja.

Start-up-kilpailun raatiin kuuluvat Johan Engström (ANDRITZ), Heli Kangas (VTT), Annukka Mickelsson (FIBAN), Saara Söderberg (AFRY), Martti Toivakka (Åbo Akademi), Petri Vakkilainen (Metsä Group), Antti Lindqvist (PI) ja Marcus Bergström (Messukeskus).

Metsäteollisuuden kansainvälisen PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.-31.3. Messukeskuksessa Helsingissä. Kävijät voivat rekisteröityä PulPaper-tapahtumaan maksuttomasti osoitteessa www.pulpaper.fi. PulPaper-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2018. Keväällä 2021 järjestettiin Virtual pre-PulPaper.

Messukeskus järjestää PulPaper 2022 -tapahtuman yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa.