Metsäteollisuus

Stora Enso investoi 23 miljoonaa euroa Varkauden pakkauskartonkitehtaalle

Stora Enso investoi Varkauden pakkauskartonkitehtaan joustavuuden ja kapasiteetin lisäämiseen 23 miljoonaa euroa, ja samalla mahdollistaa kierrätyskuidun käytön kasvattamisen. Investointiin liittyvät valmistelutyöt aloitetaan välittömästi. Investointi valmistuu vuoden 2022 lopulla.

Stora Enso investoi 23 miljoonaa euroa Varkauden pakkauskartonkitehtaaseen. Investointi lisää asiakkaille tarjottavan tuotevalikoiman joustavuutta ja kasvattaa tehtaan kokonaiskapasiteettia noin 10 %. Investointi mahdollistaa myös tuotannossa käytetyn kierrätyskuidun määrän kasvattamisen tuoreen puukuidun lisäksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Varkauden tehtaalla valmistetaan valkaisematonta havusellua sekä korkealaatuisia ruskeita ja valkopintaisia aaltopahvin pintakartonkeja eli kraflinereita. Kartonkitehdas käyttää tällä hetkellä raaka-aineenaan valkaisemattoman havusellun lisäksi noin kolmasosan Suomessa kierrätetyistä kartonkipakkauksista.

Varkauden tehdas on osa Stora Enson Packaging Materials -divisioonaa, jossa on laajaa osaamista puukuidun hyödyntämisestä tuotesuunnittelusta valmiiksi tuotteiksi ja niiden kierrättämiseksi. Kierrätysosaaminen ja kuluttajakartonkien kierrätyksen edistäminen ovat tärkeä osa yhtiön vastuullisuustavoitteita ja investoinnit tukevat niitä konkreettisesti. Stora Enson tavoitteena on päästä vuoteen 2050 mennessä 100 % uudistaviin tuotteisiin, jotka ovat täysin kiertotalouden mukaisia ja joiden hiilidioksidipäästöt ovat positiivisia.

- Investointi kasvattaa kierrätyskuitulaitoksemme kapasiteettia ja antaa lisää joustavuutta lisätä kierrätyskuidun käyttöä tuotevalikoimassa. Investoinnilla parannetaan myös tuotantotehokkuutta sekä kartonkikoneella että sellutehtaan kuivauskoneella tehtävillä teknisillä muutoksilla. Myös joustavuus tehdä eri tuotelaatuja asiakkaille paranee ja tehtaan kapasiteetti nousee hieman, kertoo Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaan johtaja Jarkko Tehomaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Investointiin liittyvä ympäristövaikutusten arviointi (YVA) ja ympäristöluvan päivitys sekä investointiin liittyvät valmistelutyöt käynnistyvät välittömästi. Investointi etenee tehtaan normaalikäynnin ohella ja lopulliset laiteasennukset tehdään tehtaan vuosihuoltoseisokin yhteydessä loppusyksyllä 2022.

Stora Enson Varkauden tehtaat työllistävät noin 400 henkilöä. Pakkauskartonkitehtaan vuosituotantokapasiteetti on 450 000 tonnia. Lisäksi tehdasalueella valmistetaan sellua, sahatavaraa ja viilupuuta. Varkauden tehdas tarvitsee puuta yli 2 miljoonaa m3 vuodessa, mikä tarkoittaa noin 80 miljoonan euron puukauppatuloja maakuntaan joka vuosi. Puunhankinta työllistää suoraan hankinta-, korjuu- ja kuljetusketjussa noin 400 henkilöä.