Metsäteollisuus

Stora Enson Oulun pakkauskartonkitehdas vihittiin käyttöön

Stora Enso järjesti tänään virtuaalisen vihkiäisseremonian, jolla juhlistettiin Oulun tehtaan onnistunutta muutosta paperin tuotannosta korkealaatuisen aaltopahvin pintakartongin eli kraftlinerin tuotantoon. Pääministeri Sanna Marin vihki tehtaan. Oulu on Stora Enson toinen onnistunut tehtaan muunnos. Ensimmäinen tehtiin Varkaudessa, ja se vihittiin käyttöön vuonna 2016.

Muutoshanke, jonka arvo on 350 miljoonaa euroa, on edennyt suunnitelmien mukaisesti aina vuoden 2019 toukokuussa tehdystä investointipäätöksestä kaupallisten toimitusten aloittamiseen vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Tuotannon ylösajo edistyy suunniteltua nopeammin, ja asiakkaiden palaute on ollut positiivista. Kartonkikoneen arvioidaan saavuttavan suunnitellun vuotuisen 450 000 tonnin tuotantokapasiteettinsa vuoden 2021 kesäkuun loppuun mennessä.

Oulun tehdas valmistaa kraftlineria.

- Stora Ensolla on pitkä ja menestyksekäs historia, jonka aikana se on onnistunut muuntautumaan, innovoimaan ja hyödyntämään tulevaisuuden mahdollisuuksia. Tämänpäiväinen seremonia juhlistaa onnistuneesti loppuun saatettua projektia. Jo yli 40 % kokonaismyynnistämme tulee pakkausmateriaaleista. Kasvavan kraftliner-kapasiteettimme myötä voimme vahvistaa Stora Enson kansainvälistä tuotevalikoimaa ja kasvumahdollisuuksia entisestään, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

AvantForteTM by Stora Enso -nimen saaneessa tuotteessa on kolme kuitukerrosta, mikä tekee siitä Stora Enson tuotevalikoiman vahvimman kraftlinerin. Sitä voidaan käyttää tuoreen, rasvaisen tai kostean ruoan pakkaamiseen sekä verkkokauppojen korkealaatuisiin pakkausmateriaaleihin. Oulun uusi tuote soveltuu erinomaisesti sellaisiin vaativiin loppukäyttökohteisiin, joihin tarvitaan vahva, turvallinen ja tuotemerkin kauniisti esille tuova materiaali. Markkinakysyntä tuotteelle on vahvaa, sillä aaltopahvin maailmanlaajuisen kysynnän arvioidaan kasvavan 2 prosenttia vuodessa.

Oulun tehtaan kartonkilinja.

- On erittäin palkitsevaa pystyä kasvattamaan premium-tuotteiden kapasiteettia kasvaville aaltopahvimarkkinoille. Pandemia on muuttanut kuluttajien käyttäytymistä selkeästi esimerkiksi verkkokaupan ja terveellisten ruokailutottumusten osalta. Uusiutuvat pakkausmateriaalit ovat erittäin tärkeitä näillä aloilla. Oulussa valmistettavan vahvan ja korkealaatuisen kraftlinerin, AvantForten, ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme uuden, huippuluokan tuotevalikoiman, sanoo Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Investointiin kuuluivat PK7-paperikonelinjan muutos maailmanluokan ensikuitupohjaista kraftlineria valmistavaksi linjaksi sekä sellutehtaan ja kuivauskoneen uudistaminen ruskean sellun valmistukseen. Lisäksi Stora Enso investoi 40 miljoonaa euroa tehtaan ympäristövaikutusten pienentämiseen.