Kuljetus

Volvon raskaalle sähkökuorma-autolle loistavat testitulokset toimintamatkassa ja energiankulutuksessa

Ensimmäinen riippumaton energiatehokkuustesti on nyt tehty raskaalla täyteen kuormatulla täyssähköisellä Volvo kuorma-autolla Saksassa. Sähkökuorma-auto ylitti virallisen toimintamatkansa ja käytti 50 % vähemmän energiaa kuin vastaava dieselauto.

Koeajettu kuorma-auto oli Volvo FH Electric, paikallispäästötön ajoneuvo, jonka jatkuva teho on 490 kW ja kokonaismassa 40 tonnia. Saksalainen kuorma-autotoimittaja Jan Burgdorf testasi kuorma-autoa Green Truck -reitillä, 343 kilometriä pitkällä matkalla, joka sisältää erilaisia ​​moottoriteitä, mäkisiä maastoja ja tiukempia teitä, millä testataan eri valmistajien kuorma-autoja monenlaisissa olosuhteissa.

- Täytyy sanoa, että tällä kuorma-autolla on yhtä ketterä tai jopa ketterämpi ajaa kuin dieselautolla. Kuljettajat yllättyvät, kuinka helppoa sillä on ajaa, kuinka hiljainen se on ja kuinka hyvin se reagoi. Ei mitään tärinää, Jan Burgdorf sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo FH Electric piti keskinopeuden 80 km/h koko reitin ajan, mikä oli samalla tasolla dieselmoottorilla ja I-Save-polttoainetehokkuuspaketilla varustetun Volvo FH:n kanssa. Energiankulutuksella vain 1,1 kWh/km sähkökuorma-auton toimintamatka yhdellä latauksella oli 345 km.

- Nämä testitulokset osoittavat, että tavallisen työpäivän aikana on mahdollista ajaa jopa 500 kilometriä lyhyellä latauspysähdyksellä, esimerkiksi lounasaikaan, kertoo Tobias Bergman, Volvo Trucksin Press Test Director.

Green Truck -reitin testeissä Volvo FH Electric käytti 50 % vähemmän energiaa kuin vastaava dieselmoottorilla varustettu Volvo FH.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Sähköinen voimansiirto on erittäin tehokas, mikä tekee täyssähkökuorma-autosta erittäin tehokkaan työkalun CO2-päästöjen vähentämisessä, Tobias Bergman sanoo.

Volvo Trucksin tavoitteena on, että sähköajoneuvot muodostavat puolet sen kuorma-automyynnistä vuonna 2030 ja vuonna 2040 uusien myytävien kuorma-autojen CO2-päästövähennys on 100 %.

- Olemme sitoutuneet Pariisin ilmastosopimukseen. Tieteeseen perustuvia tavoitteita on asetettu ja teemme töitä nopeuttaaksemme kehitystä maanteiden tavarakuljetuksiin liittyvien CO2-päästöjen dramaattiseksi vähentämiseksi. Uskon, että markkinoilla jo oleva laaja sähkökuorma-automallistomme on erittäin selkeä todiste siitä, Tobias Bergman päättää.

Testin ja koeajoauton tiedot:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

 • Yhdistelmäpaino: 40 tonnia
 • Keskinopeus: 80 km/h
 • Energiankulutus: 1,1 kWh/km
 • Akkukapasiteetti: 540 kWh
 • Teho: 490 kW jatkuvaa tehoa
 • Testiradan kokonaispituus: 343 km
 • Toimintamatka yhdellä lautauksella: 345 km

 • Koeajetulla Volvo FH Electric -kuorma-autolla on mahdollista ajaa jopa 500 km työpäivän aikana, mikäli voidaan käyttää pikalatausta esimerkiksi lounastauolla.

Volvon sähkökuorma-automalliston tiedot:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

 • Volvo Trucksilla on kuusi täyssähköistä kuorma-automallia, jotka kattavat laajasti monenlaiset kuljetustehtävät.
 • Volvo FH, FM ja FMX Electric -mallien yhdistelmäpaino on enintään 44 tonnia. Myynti on käynnissä Euroopassa ja tuotanto alkaa vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla.
 • Volvo FL ja FE Electricin sarjatuotanto Euroopassa kaupunkijakelua ja jätteenkäsittelyä varten aloitettiin vuonna 2019.
 • Volvo VNR Electricin tuotanto Pohjois-Amerikassa alkoi vuonna 2020.