Kuljetus

Suomen ensimmäinen Volvo sähkökuorma-auto asiakkaalle

Perjantaina 27. elokuuta kirjoitettiin uusi luku kuorma-autoalan historiaan Suomessa, kun ensimmäinen sarjatuotantovalmisteinen Volvon sähkökuorma-auto luovutettiin asiakkaalle. Kaupat kätteli Volvon kuorma-automyyjä Pekka Mäkinen ja asiakkaana oli Storemen Logistics Oy. Volvo FL Electric sähkökuorma-auto tulee palvelemaan DHL Expressin kuljetuksissa pääkaupunkiseudun alueella, ennalta suunnitellulla reitillä. Uusi auto on hiilineutraali ja hiljainen, minkä ansiosta se soveltuu erinomaisesti juuri kaupunkialueella liikennöintiin.

Toimitusjohtaja Jari Jokinen ajoi näytösluontoisen kierroksen uudella sähkökuorma-autolla heti luovutuksen jälkeen.

Yrityksenä Storemen Logistics Oy:lla on kovat tavoitteet energiatehokkuuden parantamiseksi. Yrityksen toimipaikan katolla on reilut 2600 aurinkopaneelia, ja toimitusjohtaja Jari Jokisen mukaan selvityksen alla on, onnistuisiko niiden avulla energian säilöminen akustoihin sähköauton latausta varten tulevaisuudessa. Myös yrityksen raskasta vetokalustoa uusitaan vähäpäästöiseksi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.