Kuljetus

Suomen ensimmäinen Volvo Trucksin sähkökuorma-auto luovutettiin Storemen Logistics Oy:lle

Ensimmäinen Suomeen toimitettu sarjatuotantovalmisteinen Volvo-sähkökuorma-auto, Volvo FL Electric, luovutettiin Storemen Logistics Oy:lle perjantaina 27. elokuuta, 2021.

Storemenin Volvo-sähkökuorma-auto on hiljainen, tärinätön ja hiilineutraali. Täyssähköiset kuorma-autot ovat herättäneet paljon kiinnostusta Volvo Trucksin asiakkaissa ja niiden myynti on jo täydessä vauhdissa. Volvo Trucksin valikoimassa on tällä hetkellä kuusi keskiraskasta ja raskasta sähkökuorma-autoa, mikä tekee siitä alan kattavimman kaupallisen sähkökuorma-autojen valikoiman.

Storemen Logistics Oy:llä on kovat tavoitteet energiatehokkuudelle. Raskasta vetokalustoa uusitaan vähäpäästöiseksi ja nyt Storemen Logistics käynnistää sähköiset tavarakuljetukset Suomen ensimmäisellä Volvo FL Electric -sähkökuorma-autolla. Yrityksen sähkökuorma-auto palvelee kansainvälisen pikakuljettajan DHL Expressin asiakkaita pääkaupunkiseudun alueella ennalta suunnitellulla jakelureitillä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Haluamme ympäristötietoisina toimijoina olla etujoukoissa uusien vähäpäästöisten tekniikoiden käyttöönotossa. Volvon monipuolisesta mallivalikoimasta on helppo valita tuottava ja ympäristöystävällinen ratkaisu kaikkiin ajotehtäviin”, kertoo Storemen Logistics Oy:n toimitusjohtaja Jari Jokinen.

Jari Jokinen painottaa DHL Expressin kumppanuuden tärkeyttä Volvo FL Electric sähkökuorma-auton hankinnassa.

- Sähköauton hankinta vaatii tahtotilaa ja resursseja kuljetusyrityksen lisäksi myös asiakkaalta. On ilo toimia yhteistyössä DHL Expressin kaltaisen innovatiivisen ja kestävään kehitykseen sitoutuneen yhtiön kanssa, Jokinen jatkaa.

Storemen Logisticsin Volvo FL Electric – tuttu Volvon FL mutta nyt päästöttömämpi ja hiljaisempi

Alustan teknisiltä ratkaisuilta Volvo FL Electric on samanlainen kuin diesel- tai kaasukäyttöinen Volvo FL -malli. Erona on kuitenkin voimansiirtolinja, joka on täysin sähköistetty. Kuorma-autoa liikuttaa 200 kw / 425 Nm tuottava sähkömoottori, jonka jatkona on 2-vaihteinen vaihteisto.
Sähkökuorma-autojen akkukapasiteetti suunnitellaan aina asiakkaan tarpeen mukaan, jolloin saadaan käyttöön paras mahdollinen toimintasäde sekä hyötykuormapotentiaali.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Volvo FL Electric -malliin on saatavilla akkupaketteja alkaen 200 KWh aina 395 KWh asti. Storemenin FL Electric -sähkökuorma-autossa akkukapasiteettia on 265 KWh, jonka toimintasäde on noin 200 kilometriä, kertoo Volvo Trucksin sähköisistä kuljetusratkaisuista vastaava tuotepäällikkö Janne Silvonen.

Volvo FL Electric -kuorma-autoa voidaan ladata kahdella tapaa: AC-lataus 22KW teholla sekä DC-pikalataus jopa 150KW teholla. Latausajat vaihtelevat auton akkukokoonpanon, sekä akuston vallitsevan varaustason mukaan.

Volvo Trucksin sähköistämisohjelma tukee ja auttaa kuljetusyrittäjiä siirtymään vaivattomammin sähköisten kuljetusten pariin

Volvo Trucks panostaa suuresti kehitykseen kohti fossiilittomia kuljetuksia muun muassa tekemällä jatkuvaa kehitystyötä sähkökuorma-autojen saralla. Yrityksen tavoitteena onkin, että kuljetusyrittäjät voisivat siirtyä mahdollisimman helposti ja sujuvasti käyttämään sähköisiä kuljetusratkaisuja ja vähentää näin kuljetustensa päästöjä. Tätä varten Volvo Trucks on kehittänyt erityisen sähköistämisohjelman, jonka tarkoituksena on olla asiakkaan tukena siirtymävaiheessa. Ohjelma sisältää kokonaisratkaisuja mm. sähkökuorma-autojen lataukseen ja reittisuunnitteluun, huoltoon ja kunnossapitoon sekä sähkökuorma-auton rahoitukseen. Volvo Trucksin asiantuntijat tukevat myös erilaisiin latausratkaisuihin liittyvissä kysymyksissä.

Volvo Trucksin maanlaajuinen huoltoverkosto varmistaa sähkökuorma-auton tuottavuuden ja tiellä pysymisen

Volvo Trucksilla on Suomessa 28 toimipisteen huoltoverkosto, joka palvelee kuljetusyrittäjiä myös sähkökuorma-autojen huoltoasioissa. Storemenin Volvo FL Electric -kuorma-autossa on asiakkaalle huoleton Gold-huoltosopimus, joka sisältää kaikki kuorma-auton korjaukset, kulumisen, ennakoivan huollon ja tiepalvelun. Autoa myös seurataan reaaliaikaisesti tärkeiden varaosien kulumisen varalta, ja auto kutsutaan huoltoon, mikäli tälle on tarvetta. Volvo FL Electric -kuorma-autoon, kuten muihinkin Volvon kuorma-autoihin on mahdollista liittää erilaisia telematiikkaa hyödyntäviä palveluita, kuten Volvo Connect. Ne auttavat kuljetusyrittäjiä hallitsemaan yrityksen liiketoimintaa, henkilöstöä ja kalustoa paremmin. Storemenin sähkökuorma-auto on myös varustettu Volvo Älykäs Rengaspalvelulla, joka seuraa renkaiden lämpötilaa ja ilmanpaineita reaaliaikaisesti.

Storemenin sähkökuorma-auto merkittävä askel kohti puhtaampia tavarakuljetuksia Suomessa

Nyt liikenteeseen lähtevän Storemen Logistics Oy:n Volvo FL Electric -sähkökuorma-auto on ensimmäinen konkreettinen askel kohti puhtaampia tavarakuljetuksia. Volvo Trucksin tavoitteena on vähentää myytyjen kuorma-autojensa CO2-päästöjä puoleen vuoteen 2030 mennessä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Sähköiset kuljetusratkaisut ovat herättäneet hyvin paljon kiinnostusta. Olemme saaneet yhteydenottoja sekä asiakkailtamme, että asiakkaidemme asiakkailta, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään, miten he voisivat vähentää kuljetusten hiilidioksidipäästöjä, kertoo Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen.

- Haluamme tarjota kokonaisratkaisuja kuljetusten sähköistämiseen ja kokonaisvaltaiseen huoltamiseen.

- Haluamme tarjota kokonaisratkaisuja kuljetusten sähköistämiseen ja kokonaisvaltaiseen huoltamiseen.

Volvo Trucks julkisti huhtikuussa kolme uutta raskasta sähkökuorma-automallia, Volvo FH, FM ja FMX Electric. Uusien kuorma-automallien myötä Volvo Trucksin valikoimassa on tällä hetkellä kuusi keskiraskasta ja raskasta sähkökuorma-autoa, mikä tekee siitä alan kattavimman kaupallisen sähkökuorma-autojen valikoiman. Euroopassa myynnissä on viisi sähkökuorma-automallia: Volvo FL, FE, FM, FMX ja FH Electric.