Kuljetus

Raskas Volvo-sähkökuorma-auto ensiesiteltiin Suomessa

Volvo FM Electric

Raskaisiin paikallisiin kuljetuksiin ja alueelliseen jakeluun suunniteltu Volvo FM Electric -täyssähkökuorma-auto ensiesiteltiin Suomessa. Sarjatuotanto Volvon raskaille sähkökuorma-autoille käynnistyy CO2-vapaalla Tuven tehtaalla Göteborgissa syksyllä.

Volvo Trucks avasi virallisesti toukokuun alussa tilauskirjat raskaille sähkökuorma-autoille. Syksyllä alkavaa Volvo FH, FM ja FMX Electricin tuotantoa kasvatetaan asteittain. Keskiraskaat sähkökuorma-automallit Volvo FE ja FL ovat jo sarjatuotannossa ja niitä on myös toimitettu asiakkaille Suomeen.

- Täyssähkökuorma-autojen kysyntä on kasvanut Suomessa viime syksystä lähtien. Hiljaisten ja paikallispäästöttömien kuljetusratkaisujen tarjoamisesta on muodostumassa asiakkaille kilpailuetu, Volvo Trucksin sähköisistä kuljetusratkaisuista vastaava tuotepäällikkö Janne Silvonen kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo Trucksin tavoitteena on, että sähköajoneuvot muodostavat puolet sen kuorma-automyynnistä vuonna 2030.

Volvo FM Electric, LNG ja FL Electric

Akkutuotanto alkaa Belgian Gentissä sijaitsevalla tehtaalla

Akkutuotannon aloitus FH, FM ja FMX -sähkökuorma-automalleihin vahvistaa entisestään Volvon kattavaa sähkökuorma-automallistoa. Integroimalla akkujen kokoonpanoprosessin tuotantoon Volvo Trucks lyhentää läpimenoaikoja ja varmistaa tehokkaiden akkujen saannin ja samalla lisää kierrätysastetta.

Volvo FM Electric

Sähköisiä ratkaisuja useimpiin kuljetustarpeisiin

Volvo Trucksilla on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti markkinoiden täydellisin sähkökuorma-automallisto, joka kattaa kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkirakentamiseen ja alueellisiin kuljetuksiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Euroopassa tehdyt testit ovat osoittaneet, että raskailla täyssähkökuorma-autoilla on mahdollista ajaa noin 40 tonnin yhdistelmämassalla tavallisen työpäivän aikana jopa 500 kilometriä, mikäli on mahdollista käyttää pikalatausta esimerkiksi lounastauon aikana.

Volvo FM Electric