Kuljetus

Volvo premium-merkkien selkeä ykkönen Suomen automarkkinoilla 2021

Volvo saavutti päättyneenä vuonna 7,90 prosentin osuuden uusien henkilöautojen kokonaismarkkinoista. Tällä tuloksella Volvo on Suomen automarkkinoiden premium-merkkien selkeä ykkönen. Osuus kokonaismarkkinoista on lähes yhtä korkea kuin edellisenä vuonna, jolloin se oli 7,97 prosenttia. Volvoja rekisteröitiin vuonna 2021 yhteensä 7 783 kappaletta, kun edellisenä vuonna määrä oli 7 687 autoa.

Joulukuussa 2021 Volvo oli uusien autojen rekisteröinneissä kaikkien merkkien vertailussa toisella sijalla 8,63 prosentin markkinaosuudellaan (563 autoa).

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo jatkoi vuonna 2021 Suomen ladattavien henkilöautojen, lataushybridien ja nelivetoisten henkilöautojen ylivoimaisena ykkösenä. Volvon kokonaisrekisteröinneistä ladattavien autojen osuus on huikeat 56,42 prosenttia (4 391 kappaletta) ja lataushybridien 49,06 prosenttia (3 818 kappaletta). Lataushybridien markkinajohtajana Volvon osuus on 18,9 prosenttia (3 818 kpl). Nelivetoisten henkilöautojen johtoasema saavutettiin 19,95 prosentin markkinaosuudella ja 5 026 auton rekisteröinnillä.

- Strategiamme hiilijalanjäljen pienentämiseksi on edistynyt Suomessa globaaleja tavoitteitamme nopeammin. Olemme ylpeitä siitä, että suomalaiset haluavat edistää samoja arvoja kestävän tulevaisuuden puolesta ja luottavat päätöksiimme, sanoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Suomen suosituimpien lataushybridien akut valmistetaan Suomessa

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Suomen ylivoimaisesti suosituin ladattava hybridi ja suosituin Volvo vuonna 2021 oli ikoninen XC60, jota rekisteröitiin vuoden aikana 2 296 kappaletta, joista ladattavia hybridejä 1 796 kappaletta. SUV-mallien osuus Volvon kokonaisrekisteröinneistä oli 62,78 prosenttia (4 886 kappaletta). Volvo XC60 :n suosiota lisäsivät sen uudistukset päättyneen vuoden aikana; malli sai muun muassa uuden Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän Googlen sovelluksilla ja palveluilla, uuden voimansiirron ja akuston sekä hienovaraisia uudistuksia ulkomuotoiluun.

Volvon uusien Long Range -lataushybridien pitkän toimintamatkan akut kootaan Suomessa Valmet Automotiven akkutehtaalla. Kotimainen toimija vastaa kaikkien Göteborgissa ja Charlestonissa valmistettavien 90- ja 60-sarjan Volvon lataushybridien akkutarjonnasta.

Uusi suuremman kapasiteetin akku vahvistaa merkittävästi Volvon sähköistettyä mallistoa; se pidentää toimintamatkaa pelkällä sähköllä ajettaessa, vähentää CO2-päästöjä sekä parantaa suorituskykyä ja ajettavuutta. Uusi hybridivoimansiirto kasvattaa toimintamatkan sähköllä ajettaessa jopa 90 kilometriin (S60-malli) yhdellä latauksella. Suuri osa autoilijoista voi näin ajaa päivittäiset matkansa pelkällä sähköllä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Uuden teknologian vahvistama sähköinen toimintamatka tukee suomalaisten halukkuutta siirtyä sähköiseen autoiluun. Tähän mennessä Volvon lataushybrideillä on ajettu Suomessa keskimäärin 43 prosenttia ajosuoritteesta sähkötilassa, ja odotamme pitkän toimintamatkan akkujen nostavan tätä osuutta huomattavasti, arvio Ahlstedt.

Suomen arvostetuin autobrändi 2021

Volvo saavutti viime vuonna suomalaisten eniten arvostaman automerkin tittelin Taloustutkimuksen ja Kauppalehden Brändien arvostus 2021 -tutkimuksessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kuluttajat arvioivat Suomen tunnetuimpia tuotemerkkejä antamalla tuntemilleen brändeille arvosanan sen mukaan, kuinka paljon he kyseistä merkkiä arvostavat ja kuinka todennäköisesti he sitä suosittelisivat. Tutkimuksessa huomioitiin mielipiteet myös merkkien hintatasosta ja kustannustehokkuudesta.

- Suomen arvostetuimman autobrändin tittelistä erityisen tekee asiakkaiden mielipide. On todella merkittävää saavuttaa tunnustusta suoraan kuluttajilta. Tämä vahvistaa haluamme edistää kaikkia toimitamme osa-alueita ihmisten parhaaksi, sanoo Ahlstedt.

Volvon täyssähköautojen myynti kasvoi voimakkaasti

Asiakkaiden luottamuksen osoitus ja yhteistyön merkitys näkyvät myös Volvon myynnin kehityksessä Suomessa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kokonaismyyntimäärät päättyneenä vuonna olivat merkittävästi suuremmat verrattuna vuoteen 2020 ja 2019 – siis verrattuna myös aikaan ennen pandemiaa. Emme olisi pystyneet ottamaan tätä merkittävää myynnillistä askelta ilman vahvaa jälleenmyyjäverkostoamme ja yhteistyökumppaneitamme, toteaa Volvo Car Finlandin operatiivinen johtaja Jouni Jokinen.

Vuoden 2021 suurin nousija oli täyssähköinen XC40 Recharge Twin. Täyssähköisen voimalinjan osuus mallin kokonaismyynnistä nousi viime vuoden aikana 18 prosentista 53 prosenttiin.

- Täyssähköinen etuvetoinen XC40 Recharge ja nelivetoinen XC40 Recharge Twin ovat osoittaneet konkreettisesti sähköautojen haluttavuuden valtavan kasvun. Saavutetut tulokset kannustavat meitä vahvistamaan ihmisten muutoshalukkuutta edelleen, sanoo Jokinen.

Uuden hankintatukipäätöksen, verotusarvohuojennuksen sekä muiden käyttökustannusten vähennyksiä koskevien linjausten odotetaan lisäävän täyssähköautojen kysyntää edelleen.

Volvon seuraava täyssähköauto esitellään tänä vuonna

Volvon sähköistämisstrategia saa jatkoa jo tämän vuoden aikana, kun yhtiön seuraava täyssähköinen malli esitellään loppuvuodesta.

Volvon tavoitteena on tulla pelkkien sähköautojen valmistajaksi vuoteen 2030 mennessä, ja suunnitelmissa on tuoda tulevina vuosina markkinoille täysin uusi täyssähköautojen mallisto. Volvon sähköistämissuunnitelma on yksi autoteollisuuden kunnianhimoisimmista. Se on osa tavoitetta tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä. Volvo pyrkii jatkuvasti vähentämään hiilipäästöjä kaikessa liiketoiminnassaan.

Volvo haluaa vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana ja toimitusketjun hiilipäästöjä 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.