Puutavara-autoilu

Puunajo Venäjältä on arvaamatonta puuhaa

Venäläisen puun autokuljetus itärajan yli on ollut jo pitkään värikästä seurattavaa. Kertomukset tapahtumista venäläisillä maanteillä ja raja-asemilla saavat kotimaiseen laki- säädös-, ja tapakulttuuriin tottuneen aika ajoin haukkomaan henkeään. Tilanteet ovat muuttuneet entistä värikkäämmiksi ja kiistan viranomaiskäänteet entistä vauhdikkaammiksi viime heinäkuun jälkeen, kun Venäjän tielaitos ilmoitti, ettei suomalaisille puutavarayhdistelmille enää myönnetä ylipainolupia. Tarinoita ja sattumuksia on satoja, mielikuvituksellisia ja uskomattomia. Venäjän puun tuonnin ”veteraania” ruokolahtelaista Timo Myllystä jutut eivät yllätä. Hän tietää kokemuksesta, että ainakin suurin osa niistä on totta, samaa tapahtuu joka päivä. – Puun ajo Venäjältä on arvaamatonta puuhaa, ja siihen pitää osata suhtautua niin. Kaikista tähän ei ole.

Lectrans Myllys Oy
Yksi kuorma Karjalan kuusta on taas Suomen puolella. Markku ja Timo Myllys kertaavat päivän ajoja Imatralla.

Timo Myllystä Venäjän liikenne viehättää. Viehättää niin kovasti, että 60 prosentin invalidi palasi kolmen vuoden jälkeen sairaseläkkeeltä työelämään, ei toki ajamaan, vaan ”ammattijohtajaksi” omaan yritykseen.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.